Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Η μη επιβολή κυρώσεων, ενθαρρύνει τους νέους πιθανούς αγοραστές των S-400:

No Comments Share:

Οι υποψήφιοι αγοραστές για τα ρωσικά S-400s πολλαπλασιάζονται καθώς οι Η.Π.Α. αποτυγχάνει στο θέμα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας

Η Τουρκία εμφανίζεται κατηγορηματική ότι θα ενεργοποιήσει τα συστήματα πυραύλων S-400 που προμηθεύτηκε από την Ρωσία τον Απρίλιο. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τη Δευτέρα ότι είχαν παραδοθεί 120 βλήματα επιφανείας-αέρα για τα συστήματα. Η απόκτηση του συστήματα αυτού  αποτέλεσε πηγή έντασης μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών από τότε που η Άγκυρα άρχισε να παραλαμβάνει τα πυραυλικά συστήματα τον Ιούλιο.

Οι χώρες που αγοράζουν σημαντικά συστήματα όπλων όπως τα S-400s από τη Ρωσία, κινδυνεύουν να παραβιάσουν τον αμερικανικό νόμο αντιποίνων κατά των κυρώσεων (CAATSA), αλλά μέχρι στιγμής η Τουρκία απέφυγε οποιαδήποτε μέτρα, ενδεχομένως ενθαρρύνοντας έτσι άλλους αμερικανούς εταίρους, να εξετάσουν το ενδεχόμενο αγοράς ρωσικών S-400s .

“Δεδομένης της έντονης ώθησης από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, η νομοθεσία  CAATSA θα είναι στο μενού αργότερα φέτος, ανεξάρτητα από τις προσπάθειες του Λευκού Οίκου να προστατεύσει την κυβέρνηση Ερντογάν από κυρώσεις”, ανέφερε ο Aykan Erdemir-διευθυντής του προγράμματος Τουρκίας στο Ίδρυμα για την Άμυνα και την Δημοκρατία, είπε στο Αχβάλ. «Το χρονοδιάγραμμα, ωστόσο, θα εξαρτηθεί τόσο από το αμερικανικό πολιτικό ημερολόγιο όσο και από τα βήματα που θα λάβει η Άγκυρα».

Ορισμένες άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής έχουν πρόσφατα εκδηλώσει ενδιαφέρον για το προηγμένο ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, των ΗΑΕ, του Κατάρ και της Αιγύπτου. όλες τις οποίες διατηρούν οι ΗΠΑ σχέσεις ασφάλειας. Η Ινδία, μια χώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρεί ως έναν κρίσιμο εταίρο στην Ασία-Ειρηνικό, έκαναν επίσης μια προκαταβολή 800 εκατομμυρίων δολαρίων για πέντε μοίρες S-400 το Νοέμβριο.

…………

Ian J. Lynch

ahvalnews-com

22/1/2020

Previous Article

Τούρκος υφυπουργός : ¨Ελλάδα και Κύπρος δεν προσεγγίζουν θετικά το θέμα της μοιρασιάς των ενεργειακών κοιτασμάτων¨! …

Next Article

Το LNA ειρωνεύεται τον Ερντογάν μετά από την κατάρριψη του τουρκικού Μ.Ε.Α. ! –Βίντεο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *