Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Δοκιμές στην Άγκυρα για τα ραντάρ των S-400 ενάντια στα F-16

No Comments Share:

Οι S-400 της Άγκυρας σαρώνουν τον ουρανό για F-16 – Βίντεο

Η Τουρκία προμηθεύτηκε φέτος τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 μετά τη σχετική συμφωνία που υπεγράφη το 2017 με τη Μόσχα.
Πλήρως λειτουργικά αναμένεται να είναι οι ρωσικοί S-400 έως τον Απρίλιο του 2020 ενώ η Άγκυρα δεν απέκλεισε την πιθανότητα αγοράς μιας επιπλέον παρτίδας S-400s στο μέλλον.

Η Τουρκία διεξήγαγε σειρά δοκιμών των ρωσικών S-400 στην περιφέρεια της Άγκυρας τη Δευτέρα και την Τρίτη, σύμφωνα με το πρακτορείο İhlas.

Η άσκηση συμπεριελάμβανε αεροσκάφη US F-16 Fighting Falcon που πετούσαν χαμηλά καθώς τα ρωσικά αμυντικά συστήματα σάρωναν τον εναέριο χώρο.

Οι δοκιμές έγιναν την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες εμμένουν να προτρέπουν την Τουρκία να εγκαταλείψει τους S-400s «καταστρέφοντας τους, επιστρέφοντας τους ή με το να τους ξεφορτωθεί με κάποιο τρόπο».

Οι εκκλήσεις των ΗΠΑ έρχονται λίγο με την αναστολή της συμμετοχής της Τουρκίας στο διεθνές πρόγραμμα των F-35.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προειδοποιήσει πως θα απομακρύνουν εντελώς την Τουρκία από το πρόγραμμα και θα επιβάλουν κυρώσεις στη χώρα, εκτός αν η Άγκυρα αποχωρήσει από τη συμφωνία για τους S-400 τους οποίους η Ουάσιγκτον θεωρεί ασυμβίβαστους με την άμυνα του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη συμφωνία, λέγοντας ότι είναι απαραίτητη για την άμυνα της και σε καμία περίπτωση δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του ΝΑΤΟ.

Sputnik  26/11/2019

Σχ: Κι εμείς δεν τολμάμε να εκσυγχρονίσουμε τους S-300 που ήδη διαθέτουμε !

Έλεος !

Previous Article

H Τουρκία κατασκευάζει πύραυλο αέρος-αέρος κι εμείς οι ¨πλούσιοι¨ δίνουμε επιδόματα στους λαθρο… Βίντεο

Next Article

Κοινώνησε και μετά οι Οθωμανοί του έκοψαν το κεφάλι σιγά-σιγά…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *