Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η Τουρκία εξετάζει την πιθανότητα των κυρώσεων κατά των ΗΠΑ…

No Comments Share:

Η Τουρκία αποφασισμένη στο θέμα των S-400, η Τουρκία έθεσε στο τραπέζι στο θέμα της πιθανότητας ανταπόδοσης στις αμερικανικές κυρώσεις.

Ο αμυντικός αναλυτής Τουράν Ογούζ, αναλύοντας την δήλωση ¨Όποια κύρωση κι αν υπάρξει εμείς τους S-400 τους πήραμε¨ του υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου, δηλώνει πως ¨Αποφασισμένη στο θέμα των S-400  η Τουρκία, έστω και σε όχι υψηλό τόνο, άρχισε να λέει πως θα ανταποδώσει τις πιθανές κυρώσεις¨.

Την ώρα που έχουν μείνει μετρημένες μέρες για την παράδοση του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 από την Ρωσία στην Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανέφερε πως έχει κλείσει η συζήτηση για την παραλαβή του συστήματος από την Ρωσία και είπε πως ¨ Όποια κύρωση κι αν υπάρξει, όποια ανακοίνωση κι αν γίνει από την Αμερική, εμείς πήραμε τους S-400: . O αναλυτής αμυντικής πολιτικής Τουράν Ογούζ, υπό το φώς αυτών των αλλεπάλληλων δηλώσεων αποφασιστικότητας της Άγκυρας, σχολίασε στο Σπούτνικ, την διαδικασία σχετικά με τους S-400

H ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΕΔ ΣΤΟΥΣ S-400 ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

Ο Ογούζ υπογραμμίζει πως οι δηλώσεις Τσαβούσογλου καταδεικνύουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στο θέμα των S-400 και λέει : ¨Με αυτήν του τη δήλωση ο κύριος Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στο θέμα των S-400. Άλλωστε αυτή η δήλωση έχει επιβεβαιωθεί και από την κίνηση των ΤΕΔ, που έστειλαν πρώτα προσωπικό στο Αζερμπαϊτζάν για γνωριμία με τους S-300 και αργότερα προσωπικό στην Ρωσία για εκπαίδευση στους S-400. Όπως έχει δηλώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Tαγίπ Ερντογάν, η πρώτη μεταφορά των S-400 θα γίνει στα μέσα του Ιουλίου. Σε περίπτωση που ολοκληρωθούν όλα τα υποσυστήματα που αναπτύσσονται από την Τουρκία, που έρθουν όλα τα τεμάχια, εγκαταστάσεις,  ενσωμάτωση, δοκιμές και εκπαίδευση των επικεφαλής των όπλων, υπολογίζουμε πως το πρώτο σύστημα θα ενεργοποιηθεί στις αρχές του 2020.
……
Η πολιτική εξουσία εδώ και κάποιο διάστημα έλεγε πως οι δηλώσεις περί κυρώσεων από τις ΗΠΑ δεν συνάδουν με το συμμαχικό πνεύμα. Τώρα επιπρόσθετα σε αυτό, η Άγκυρα έστω και σε όχι υψηλό τόνο, άρχισε να λέει πως και εμείς θα κάνουμε κυρώσεις αντίποινα. η πολιτική εξουσία θα μπορούσε να συμφωνήσει με τον Τραμπ αλλά μία αντιπολιτευόμενη ομάδα μέσα από το Πεντάγωνο πιέζει στο θέμα των κυρώσεων”.

Ο Ογουζ πρόσθεσε πως στην σύνοδο των υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ που θα γίνει στις 26 και 27 Ιουνίου αλλά και στην σύνοδο των G20 στις 28 και 29 Ιουνίου, το θέμα αυτό Θα εξεταστεί στο ανώτερο δυνατό επίπεδο.

https://tr.sputniknews.com/columnists/201906241039457073-s-400lerde-kararli-turkiye-artik-abdnin-yaptirimlarina-karsilik-verilmesi-ihtimalini-de-masaya/
24/6/2019
Previous Article

Δράστης ο πρώην αρραβωνιαστικός…

Next Article

ΜΙΤ, απόπειρα δηλητηρίασης Κούρδων μαχητών και ενοίκιο 32.000 $ την ώρα (η συνοριακή πύλη…)

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *