Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Το τουρκικό υπουργείο Αμύνης εργάζεται για να απαντήσει στην επιστολή των ΗΠΑ σχετικά με τους S-400

0 σχόλια Share:

Καμία απάντηση από τις ΗΠΑ σχετικά με την σύσταση κοινής τεχνικής ομάδας για τους S-400

O υπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν απαντήσει στην πρόταση της Τουρκίας για σύσταση τεχνικής επιτροπής, με σκοπό την εξάλειψη τω ανησυχιών που έχουν οι ΗΠΑ για την αγορά των πυραύλων S-400 από την Ρωσία.

OI HΠA δεν θέλουν η Τουρκία να αγοράσει τους αντιαεροπορικούς αμυντικούς πυραύλους S-400. Σε περίπτωση που η Τουρκία παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ πάρουν τους S-400, τότε αναφέρεται πως θα τεθεί σε κίνδυνο ο ρόλος της Τουρκίας στο σχέδιο για το μαχητικό F-35, ενώ μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με μια σειρά από κυρώσεις.

Σύμφωνα με την είδηση από το Ρόιτερς,ο Ντεμίρ μετά από ομιλία που έκανε στο πανεπιστήμιο Μπιλκέντ και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την διαδικασία παράδοσης των S-400, είπε τα εξής : ¨Υπάρχει μια ανησυχία από τις ΗΠΑ και επειδή πηγή αυτής της ανησυχίας είναι η παρουσία των S-400 στην Τουρκία, εμείς επανειλημμένα έχουμε πει πως είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε. Αλλά η απέναντι πλευρά δεν έκανε κανένα βήμα σχετικά με την σύσταση τεχνικής επιτροπής για να συζητηθεί αυτό το θέμα¨

Σχετικά με την επιστολή που έστειλε ο ασκών τα καθήκοντα του υπουργού Αμύνης Αμερικανός Πάτρικ Σάναχαν και περιέχει τις βασικές γραμμές εξόδου της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35, ο Ντεμίρ απάντησε πως διεξάγεται εργασία στο υπουργείο Αμύνης

Ο Ντεμίρ είπε πως ¨Ομόλογος της επιστολής είναι το υπουργείο Αμύνης. Φυσικά και εργάζονταν ή καλύτερα εργάζονται πάνω σε αυτό. Είμαστε σε συντονισμό, σύντομα θα δοθεί απάντηση¨.

…………….

http://www.diken.com.tr/s-400-ortak-teknik-ekibine-abdden-cevap-yok/
10/6/2019
Previous Article

Πεντάγωνο: Τερματίσθηκαν οι εκπαιδευτικές πτήσεις των Τούρκων πιλότων στα F-35

Next Article

¨Ο Τοπάλ Οσμάν ήταν τα πάντα,  απαγορεύει, απαγχονίζει, σφάζει¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *