Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Οι ΗΠΑ ζητούν από την Τουρκία να ακυρώσει τη συμφωνία των S400 ως την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου

0 σχόλια Share:

Η Τουρκία δήλωσε ότι η αγορά αμυντικών όπλων είναι η κυρίαρχο δικαίωμα της και έχει αποκλείσει τη δυνατότητα εγκατάλειψης των σχεδίων της για ολοκλήρωση της αγοράς.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν στην Τουρκία διορία μέχρι το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου προκειμένου να αποσυρθεί από τη συμφωνία της με τη Ρωσία για την προμήθεια του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400, αλλιώς ενδέχεται να αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων, ανέφεραν τα ΜΜΕ.

Εάν η Τουρκία δεν αποσυρθεί από τη συμφωνία της με τη Ρωσία και δεν αγοράσει το αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot μέχρι το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου, θα αντιμετωπίσει αρνητικές συνέπειες, ανέφερε το NBC News την Τρίτη, επικαλούμενο πολλές πηγές εξοικειωμένες με το ζήτημα.

Οι συνέπειες περιλαμβάνουν την απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα των αεροσκαφών F-35, την απώλεια των 100 αεροσκαφών F-35 που είχε προγραμματιστεί να εξοπλίσουν την τουρκική Πολεμική Αεροπορία, την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία — συνέπειες οι οποίες ενδεχομένως να βλάψουν και τη σχέση της Άγκυρας με το ΝΑΤΟ.

Τον Δεκέμβριο του 2017, η Μόσχα και η Άγκυρα υπέγραψαν συμφωνία για την παροχή δανείου η οποία αφορούσε την παράδοση συστημάτων αεράμυνας S-400 στην Τουρκία. Από τότε, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ επέκριναν την συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία για τις παραδόσεις των συστημάτων S-400, αναφέροντας ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και την ασυμβατότητα των ρωσικών συστημάτων με τα συστήματα αεράμυνας του ΝΑΤΟ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν την Τουρκία με κυρώσεις για την προγραμματισμένη απόκτηση των S-400 και επανειλημμένα δήλωσαν ότι ενδέχεται να καθυστερήσει ή να ακυρωθεί η διαδικασία πώλησης του αεροσκάφους F-35 στην Άγκυρα.

Η Τουρκία είναι ένα από τα επτά κράτη που συμμετέχουν στο πρόγραμμα F-35.

Sputnik  22/5/2019
Previous Article

Προειδοποίηση για το Ακουγιου

Next Article

Μπροστά στα μάτια όλων.. βίντεο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *