Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΟΙ S-400 ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ¨

No Comments Share:

¨Η αγορά από την Τουρκία των S-400 δείχνεις τις τάσεις για κρίση εντός του ΝΑΤΟ¨

Ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας Στανισλάβ Ταράσοφ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ρώσων αρμοδίων που είπαν πως φέτος θα παραδοθούνε στην Τουρκία τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400, είπε πως η αγορά αυτών των συστημάτων από την Άγκυρα, είναι μόνο η αρχή.

Ο Ντιμίτρι Σουγκάγιεφ-Πρόεδρος της Διεύθυνσης Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSVTS), δήλωσε πως τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400, θα παραδοθούν κατά τα συμφωνηθέντα, το φθινόπωρο του 2019.
Ο Σουγκάγιεφ τόνισε πως οι χώρες που αποκτούν τους S-400 μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι καθώς αποκτούνε μια ¨πλήρη και άθραυστη ασπίδα¨.

¨Η ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ S-400 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ¨

Ο τουρκολόγος, πολιτικός επιστήμονας και πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών Μέσης Ανατολής & Καυκάσου  Στανισλάβ Ταράσοφ, χαρακτήρισε την αγορά των S-400 από την Τουρκία, ως ένα πολύ σημαντικό βήμα.

Ο Ταράσοφ είπε: ¨Η Τουρκία υπογράφοντας το συμβόλαιο για τα ρωσικής κατασκευής αμυντικά πυραυλικά συστήματα, έκανε ένα πολύ σοβαρό βήμα και μετά δεν υπέκυψε στην πίεση που ασκήθηκε από τις ΗΠΑ. Για ποιο λόγο; Το τεχνικό και εμπορικό περιεχόμενο της συμφωνίας είναι επικερδές για την Τουρκία μεν, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η Άγκυρα με αυτό τον τρόπο, αποκαλύπτει την προσπάθεια της να ασκήσει στο πεδίο της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας, μια ανεξάρτητη πολιτική, που τείνει να εξέλθει από τον έλεγχο των ΗΠΑ και των άλλων εταίρων της στο ΝΑΤΟ¨.

¨ΟΙ S-400 ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ¨.

Ο Ταράσοφ δεν αποκλείει την πιθανότητα να υπάρχουν και αλλά, συναισθηματικά κίνητρα στην απόφαση της Άγκυρας για την αγορά των S-400 και λέει :  ¨Για παράδειγμα οι ΗΠΑ δεν βιάστηκαν ιδιαίτερα να εκφράσουν την στήριξη τους προς τον ΠτΔ Ερντογάν, ενώ τον Ιούλιο του 2016 κατά την διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος, οι πραξικοπηματίες χρησιμοποίησαν ενεργά τα πολεμικά αεροσκάφη. Εκείνη την στιγμή οι πιστοί στον ΠτΔ δεν είχαν καμία δυνατότητα να καταρρίψουν τα αεροσκάφη. Οι S-400 έχουν την δυνατότητα αυτή, όπως και πολλά άλλα καθήκοντα¨.

ΟΙ S-400 ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ¨

Ο Ταράσοφ είπε πως το ότι η Τουρκία αγοράζει ρωσικά αμυντικά συστήματα, δείχνει μια νέα τάση μέσα στο ΝΑΤΟ και συνέχισε λέγοντας : ¨ Αναμφίβολα είναι ένα άνοιγμα. Η αγορά από την Τουρκία των S-400 δείχνεις τις τάσεις για κρίση εντός του ΝΑΤΟ και πιθανώς αυτό είναι μόνο η αρχή. Η Τουρκία εμφανίζεται έτοιμη για να αναπτύξει στρατιωτική-τεχνική συνεργασία και με την Ρωσία και με την Κίνα. Η στρατιωτική βιομηχανία της Τουρκίας, τα τελευταία έτη αναπτύσσεται πολύ γρήγορα. Εμείς δηλαδή βλέπουμε όλα τα σημάδια, πως η Τουρκία με το πέρασμα του χρόνου θα είναι έτοιμη να τοποθετείται όχι μόνο σαν μια περιφερειακή δύναμη αλλά σαν μια από τις μπροστάρηδες δυνάμεις του κόσμου¨.

https://tr.sputniknews.com/columnists/201902061037521036-turkiye-rus-savunma-sistemleri-almasi-nato-krizine-isaret-ediyor/

6/2/2019

Previous Article

ΕΤΟΣ 1867 ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Next Article

Η ΚΥΡΙΑ ΝΕΒΑΛ ΚΟΝΟΥΚ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΣΙΠΡΑ (;)

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *