Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΡΩΣΙΑΣ

No Comments Share:

Mε τον καιρό παρομοιάζει ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας τη στάση που τηρεί η Ρωσία

7678387542lmanyaranticaret

Η Τουρκία μπορεί να εφαρμόσει εμπάργκο εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Μουσταφά Ελίτας.

Ο Ελίτας αφού ανέφερε ότι φτάνουν καταγγελίες ότι ασκούνται πιέσεις εναντίον τουρκικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε μικρές πόλεις της Ρωσίας για να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους σε Ρώσους εταίρους, είπε: ¨Και το εμπόριο έχει ηθικό. Οι άνθρωποι αυτοί εμπιστεύθηκαν το ρωσικό κράτος και έκαναν επενδύσεις. Παρακολουθούμε με υπομονή τις εξελίξεις¨.

Ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Σαμπάχ, σημειώνοντας ότι οι καταγγελίες που έρχονται στο γραφείο Ρωσίας του Υπουργείου, αξιολογούνται σε επίπεδο του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου, είπε: ¨συγκεντρώνουμε τις αποδείξεις για τις καταγγελίες. Ενδέχεται να υπάρξουν προσφυγές σε διεθνές δικαστήρια. Θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματα όλων όσων έχουν ζημιωθεί¨.

Αναφερόμενος δε στη στάση που τηρεί η Ρωσία έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού που είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας στις 24 Νοεμβρίου, σημείωσε τα εξής :

¨Η στάση της Ρωσίας μοιάζει με τον καιρό. Άλλοτε έχει ηλιοφάνεια, άλλοτε είναι κατά τόπους συννεφιασμένη και άλλοτε εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες. Όταν είναι κατά τόπους συννεφιασμένη, συμπεριφέρεται ανάλογα. Προβαίνει σε ενέργειες που δεν συνάδουν με τους εμπορικούς κανόνες. Ενώ τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται με διάλογο¨.

TRT 4/1/2015

Σχ : Ναι τα προβλήματα με διάλογο λύνονται, αλλά εσείς δεν κάνατε διάλογο για το ρωσικό αεροσκάφος… 

Previous Article

ΕΞΥΠΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Next Article

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝΕΤΑΙ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *