Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η Ρωσία ως αντίποινα τους ¨έδειξε¨ τον πύραυλο στην Κωνσταντινούπολη και μετά έδωσε τέτοιους στο ΠΚΚ !

0 σχόλια Share:

Η Ρωσία έριξε το τουρκικό AH-1 Cobra ως απάντηση στην πτώση του ρωσικού αεροσκάφους Su-24

Ο τουρκικός στρατός πίστευε ότι ένας πύραυλος, που χρησιμοποιήθηκε για να καταρρίψει ένα τουρκικό ελικόπτερο Cobra στις 13 Μαΐου 2016 από μια παράνομη κουρδική ομάδα, είχε δοθεί από τη Ρωσία ως αντίποινα για την κατάρρευσης ενός ρωσικού αεροσκάφους Su-24 στον εναέριο χώρο στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας στις 24 Νοεμβρίου 2015.

Μια εκτίμηση του συμβάντος από τον στρατό αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια δικαστικής ακρόασης στην Άγκυρα στις 9 Ιουνίου 2017, από τον Μεχμέτ Σαχίν-συνταγματάρχη  προσωπικού που ήταν πιλότος στην αεροπορική διοίκηση χερσαίων δυνάμεων, ο οποίος επιχειρούσε με το καταρριφθέν επιθετικό ελικόπτερο  AH-1W Super Cobra. Είπε ότι ήταν οι Ρώσοι που ενορχήστρωσαν την κατάρριψη του τουρκικού ελικοπτέρου με έναν φορητό πύραυλο ρωσικό πύραυλο εδάφους-αέρος  SA-18.

«Το ρωσικό ναυτικό πέρασε από το στενό [στην Κωνσταντινούπολη] επιδεικνύοντας έναν πύραυλο αεροπορικής άμυνας και νομίζω πως ήταν το SA-18 … Οι Ρώσοι έδειξαν αρχικά τον πύραυλο στον Βόσπορο, και στη συνέχεια κατέρριψαν το επιθετικό ελικόπτερο AH-1 Cobra στο Χακάρι [επαρχία] στα ιρακινά σύνορα. Δύο από τους πιλότους μας μαρτύρησαν σε αυτό το περιστατικό », είπε. «Το εξετάσαμε πολλές φορές, έγινε μια ανάλυση και μου επιβεβαιώθηκε ότι το SA-18 ήταν πιθανότατα ο ίδιος πύραυλος που επιδείχθηκε στο πλοίο», πρόσθεσε.

Ο Σαχίν αναφερόταν σε ένα περιστατικό που συνέβη σε ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο που περνούσε από τα στενά του Βοσπόρου στις 6 Δεκεμβρίου 2015. Το πλοίο Καίσαρ Κουνίκοφ έπλευσε μέσω του Βοσπόρου με έναν στρατιώτη στο κατάστρωμα να κρατά καθ ‘όλη τη διάρκεια του περάσματος, έναν φορητό πύραυλο εδάφους-αέρα. Ήταν ένα ασυνήθιστο θέαμα που αναφέρθηκε ευρέως στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Η Τουρκία χαρακτήρισε την επίδειξη ενός πυραύλου ως πρόκληση και κάλεσε τον τότε Ρώσο πρέσβη Αντρέι Καρλόφ στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών την επόμενη μέρα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών είπε στον Ρώσο απεσταλμένο ότι το τουρκικό κοινό ήταν ανήσυχο για τα πλάνα του περάσματος και ότι υπήρχε η αίσθηση ότι απειλήθηκε η ασφάλεια του λαού. Το υπουργείο ζήτησε από τη Ρωσία να συμμορφωθεί με τη Σύμβαση του Mοντρέ του 1936, η οποία ρυθμίζει το δικαίωμα διέλευσης πολεμικών πλοίων μέσω των στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων.

Το πέρασμα του ρωσικού πολεμικού πλοίου μέσω του τουρκικού στενού ήρθε εν μέσω κλιμακούμενης τότε έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας μετά από ένα περιστατικό ρωσικού αεροπλάνου που οδήγησε στο θάνατο ενός πιλότου. Η Τουρκία είπε ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε επειδή παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, ενώ η Ρωσία αρνήθηκε την παραβίαση και ορκίστηκε ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε την πτώση του Su-24 ως «μαχαιριά στην πλάτη».

Αποκαλώντας «έγκλημα πολέμου» την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία, είπε ο Πούτιν: «Θα τους υπενθυμίσουμε όχι μόνο μία φορά, το τι έχουν κάνει, και θα λυπηθούν για αυτό περισσότερες από μία φορές», είπε χωρίς να εξηγήσει ποια άλλα μέτρα σχεδίαζε να πάρει η Ρωσία.

….

«Στη συνέχεια, ξεκίνησε η ανοιχτή υποστήριξη της Ρωσίας προς το PKK, το YPG [το συριακό τμήμα του ΡΚΚ, οι Λαϊκές Μονάδες Προστασίας] και το PYD [το Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα της Ένωσης, επίσης συνδεδεμένο με το PKK] και η Ρωσία συνέχισε να επιδεικνύει την υποστήριξή της δείχνοντας τη σημαία της [σε ελεγχόμενο από το YPG έδαφος]. Τότε, όπως γνωρίζετε, η Ρωσία εδραιώθηκε σταθερά στη Συρία. Η Τουρκία δεν μπορούσε καν να πετάξει τα αεροσκάφη της πιο κοντά από 10 έως 15 χιλιόμετρα προς τον συριακό εναέριο χώρο», εξήγησε ο Σαχίν

….

Η τουρκική αστυνομία προειδοποίησε τον Μάιο του 2016 ότι το PKK διέθετε 50 παρόμοιους πυραύλους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να πέσουν τα ελικόπτερα Cobra της Τουρκίας. Οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν από την αστυνομία έδειξαν ότι οι μαχητές του PKK είχαν μετακινήσει όπλα και πυρομαχικά από το στρατόπεδο Şehidan στο Ιράν. Ο τουρκικός στρατός αναγνώρισε έξι ημέρες μετά την πτώση του ελικοπτέρου, ότι το ΡΚΚ μπορεί να χτύπησε το Κόμπρα με έναν πύραυλο, αλλά δεν είπε τίποτα για την προέλευση. Δύο πιλότοι στο ελικόπτερο καθώς και έξι στρατιώτες που υπερασπίζονταν ένα φυλάκιο στα σύνορα σκοτώθηκαν, ενώ 13 τραυματίστηκαν στην επίθεση, ανέφερε η δήλωση.

Nordic Monitor   5/8/2020

Σχ. : Το περιστατικό με την κατάρριψη του τουρκικού ελικοπτέρου υπάρχει ακόμη στο YouTube. 

 

Previous Article

Τρομερή καταστροφή στη Μονή Σουμελά

Next Article

Βέλη του προέδρου της τουρκικής βουλής κατά της Γαλλίας

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *