Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Εκπρόσωπος Κρεμλίνου Πεσκόφ: ¨Οι τουρίστες μας θα βγούνε κερδισμένοι από την αλλαγή στο στάτους της Αγίας Σοφίας¨ !

No Comments Share:

Πεσκώφ: ¨Η αλλαγή του στάτους της Αγίας Σοφίας δεν επηρεάζει τις ρωσοτουρκικές σχέσεις

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκώφ δήλωσε πως η αλλαγή του status της Αγίας Σοφίας δεν πιστεύει πως θα επηρεάσει τις ρωσοτουρκικες σχέσεις.
Σε συνέντευξη  που έδωσε ο εκπρόσωπος του Kρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκώφ στο Avtoradio, ρωτήθηκε αν η αλλαγή του στάτους της Αγίας Σοφίας θα επηρεάσει ή όχι τις ρωσοτουρκικές σχέσεις.
Ο Πεσκώφ απάντησε ως εξής: “Δεν πιστεύω πως θα συμβεί αυτό. Η επίσημη στάση μας είναι πως αυτό είναι εσωτερικό θέμα της Τουρκίας. Αυτό είναι το πρώτο. Δεύτερον ελπίζουμε πως ότι  απόφαση κι αν ληφθεί, οι Τούρκοι εταίροι μας θα βλέπουν την Αγιά Σοφία ως ένα κτίριο πού βρίσκεται στην λίστα της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και θα ληφθεί υπόψιν ότι θεωρείται ιερό για τους χριστιανούς και ορθόδοξους ανά τον κόσμο.
…..
Οι Τούρκοι εταίροι μας ανακοίνωσαν πως τα πάντα θα προστατευτούν κατά τον καλύτερο τρόπο και ο καθένας θα μπορεί να επισκέπτεται την Αγία Σοφία. Μπορώ να πω μάλιστα πως τα εισιτήρια για την Αγία Σοφία ήταν ιδιαίτερα ακριβά. Πλέον δεν θα υπάρχουν εισιτήρια και οι είσοδοι θα είναι δωρεάν. Από αυτή τη σκοπιά οι τουρίστες μας θα βγουν κερδισμένοι.”
Ο Πεσκώφ  ανέφερε πως σέβεται την άποψη  του Ρώσου Πατριάρχη Κυρίλλου αλλά πρόσθεσε πως η επίσημη θέση της Ρωσίας είναι διαφορετική.

Sputnik  17/7/2020

Σχ: Ας πει κάποιος στον εκπρόσωπο πως με την λογική του, αν π.χ. η Ρωσία πουλήσει τον κεντρικό ναό της Μόσχας στην Σαουδική Αραβία και γίνει τζαμί, πάλι θα βγούνε κερδισμένοι…

Σιχτ@ρ !

Previous Article

Ερντογάν: ¨Απελευθέρωση της Αγίας Σοφίας από την αιχμαλωσία¨

Next Article

Την πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία θα την κάνει ο υπουργός Θρησκευμάτων..

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *