Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ρωσική εφημερίδα: ¨Η Τουρκία έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη¨…

No Comments Share:

……………

Η ρωσική εφημερίδα Nezavisimaya Gazeta, σε είδηση της με τίτλο ¨Η Άγκυρα θα κλείσει τα στενά του Βοσπόρου για την Ρωσία¨, αναφέρει πως ο ΠτΔ Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν έχει σταματήσει να στηρίζει τα σχέδια της Ρωσίας για επίλυση του θέματος της Ιντλίμπ. Στην είδηση αναφέρεται πως η Τουρκία έκλεισε πια τον εναέριο χώρος της για τα πολεμικά ρωσικά αεροσκάφη και ότι αυτή η απόφαση περιλαμβάνει και τα αεροσκάφη την Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας που πετάνε προς την ρωσική αεροπορική βάση στην Χμέιμ της Συρίας.

Στην είδηση αναφέρεται πως ¨Η Άγκυρα δεν επέτρεψε σε ένα μεταφορικό αεροσκάφος Tu154 και σε δύο βομβαρδιστικά αεροσκάφη Su-24M να πετάξουν πάνω από τα εδάφη της. Άδεια υπέρπτησης δεν δόθηκε ούτε σε αεροσκάφος της Ρωσικής Εθνοφυλακής (Rosgvardiya). Το αεροσκάφος αλλάζοντας την ρότα του, υποχρεώθηκε να πάει από την θάλασσα του Χάζαρ και να πετάξει πάνω από Ιράν και Ιράκ¨.

Υποστηρίζεται πως η Άγκυρα πήρε αυτή την απόφαση μετά από τις αποτυχημένες συνομιλίες που έγιναν στην Μόσχα για την επίλυση του θέματος της Ιντλίμπ.

Στην ίδια είδηση αναφέρεται πως η Τουρκία ενδεχομένως θα μπορούσε να κλείσει και τα στενά του Βοσπόρου για τα ρωσικά πλοία που τακτικά μεταφέρουν στρατιωτικά υλικά προς την Συρία¨.

https://www.yeniakit.com.tr/haber/hava-sahasinin-ardindan-ruslar-boyle-duyurdu-turkiyeden-rusyayi-zora-sokacak-yeni-hamle-1079964.html

21/2/2020

Σχ. : Εδώ και καιρό φαινόταν πως το ¨διαζύγιο¨ φτάνει ολοταχώς !

Previous Article

Τηλεφώνημα Πούτιν -Ερντογάν

Next Article

Ερντογάν: “Δεν θα φύγουμε από την Ιντλίμπ – Ο Χαφτάρ είναι έμμισθος λεγεωνάριος”

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *