Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ανώτατος Ρώσος διπλωμάτης προειδοποιεί την Τουρκία…

0 σχόλια Share:

Ανώτατος Ρώσος διπλωμάτης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ προειδοποίησε την Τουρκία να μην φλερτάρει με τζιχαντιστές.

Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπενζια δήλωσε: “προειδοποιούμε επίσης να μην διαιρούνται οι τρομοκράτες σε καλούς και κακούς. Οι ομάδες που ονομάζετε ως ISIS, Τζαμπατ Αλ Νουσρα και Χαγιατ Ταχριρ Αλ Σαν, όλες αυτές πρεσβεύουν την ιδεολογία της τρομοκρατίας, των δολοφονιών και της βίας¨.
Οι παρατηρήσεις του Νεμπενζια έγιναν στις 24 Οκτωβρίου όταν ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για το μνημόνιο συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  στις 22/10 σχετικά με την κατάσταση στην ΒΑ Συρία.
Η ομιλία αυτή στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων εθνών, θεωρείται ως άμεσο μήνυμα προς την Τουρκία ενόψει της πρώτης συνόδου της Συριακής  Συνταγματικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στις 30 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για την Συρία Geir Pedersen, η επίσημη έναρξη της επιτροπής “θα είναι σημάδι ελπίδας για τα μακροχρόνια βάσανα του συριακού λαού”.

Η Τουρκία κατηγορείται ότι είναι πολύ μαλακή και ότι υποστηρίζει την Hayat Tahrir al-Sham (HTS), την τελευταία ενσάρκωση του Μετώπου Νούσρα, που ήταν η  επίσημη θυγατρική της Αλ Κάιντα στη Συρία. Σύμφωνα με τη συμφωνία Τουρκίας-Ρωσίας Σότσι τον Σεπτέμβριο του 2018, η Τουρκία θα έπρεπε να είχε εμποδίσει τις ομάδες αυτές να διεξάγουν επιθέσεις κατά του εδάφους της Συρίας. Ωστόσο, η Ιντλίμπ καταλήφθηκε από τους μαχητές του HTS, κατά  τους μήνες που ακολούθησαν την υπογραφή της συμφωνίας.

Ο Ρώσος πρεσβευτής υπογράμμισε την υλική και οικονομική στήριξη κάποιων χωρών προς τις τζιχαντιστικές ομάδες της Ιντλίμπ, λέγοντας: “Ας προειδοποιήσουμε  για άλλη μια φορά τον καθένα που με την παροχή υλικής ή οικονομικής υποστήριξης σε αυτούς ή ακόμη χειρότερα, με την προσπάθεια να τους παρουσιάσει ως «μετριοπαθείς ριζοσπάστες¨,  φλερτάρει με μια ή άλλη ομάδα τζιχαντιστών, μόνο και μόνο για να επιτύχει οπορτουνιστικούς στόχους. Για παράδειγμα, βλέπουμε τέτοιες προσπάθειες στην Ιντλίμπ και θα τις καταστείλουμε ».

Επιπλέον, ο Νεμπένζια αποκάλυψε πως η ζώνη εξουδετέρωσης στην Ιντλίμπ ελέγχεται από τρομοκράτες αντί της Τουρκίας. “Μιλώντας για τη ζώνη απαγόρευσης κλιμάκωσης της Ιντλίμπ, πρέπει να πούμε ότι η κατάσταση παραμένει ανησυχητική. Το «καθεστώς της εκεχειρίας» που τέθηκε σε ισχύ στις 31 Αυγούστου εξακολουθεί να ισχύει, αν και οι μαχητές την παραβιάζουν σε τακτική βάση και ανοίγουν πυρ σε θέσεις συριακών κυβερνητικών δυνάμεων. Οι πολιτικές υποδομές υποβαθμίζονται, ο πληθυσμός υποφέρει,  Σύριοι στρατιώτες πεθαίνουν….¨

…….

nordicmonitor.com  29/10/2019

Σχ: Μια χαρά τα λέει ο Νεμπένζια.

Αλλά κάποιος πρέπει να του υπενθυμίσει πως σε αυτή την χώρα που ¨φλερτάρει με τρομοκρατικές ομάδες¨,χτίζουν πυρηνικό σταθμό,  πούλησαν ήδη τους S-400 και παζαρεύουν να πουλήσουν και Su-35…

Previous Article

Τούρκος υπουργός Αμύνης: “Υπάρχουν ακόμη μέλη του YPG στο Μενμπιτς”

Next Article

Μακγκάρκ: ¨Για ποιο λόγο ο Μπαγκντάντι βρέθηκε σε μια περιοχή που ήταν υπό την προστασία της Τουρκίας;¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elit. velit, ut id, commodo efficitur.