Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ρωσική στρατιωτική αστυνομία ξεκίνησε περιπολίες εκεί όπου φιλοδοξούσαν να κυριαρχήσουν οι Τούρκοι…

No Comments Share:

Η Ρωσία ξεκίνησε περιπολίες βορειοανατολικά της Μανμπίτζ στη Συρία

Η ρωσική στρατιωτική αστυνομία ξεκίνησε τις περιπολίες στη Συρία, μετά από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν.
Ξεκίνησε τις περιπολίες η ρωσική στρατιωτική αστυνομία βορειοανατολικά της συριακής πόλης Μανμπίτζ, αφού εγκαταστάθηκε στο Χαλέπι.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, η περιοχή περιφρουρούνταν από τον αμερικανικό στρατό, ο οποίος αποχώρησε προς τα ιρακινά σύνορα, μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία.

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή του συνάντηση στο Σότσι της Ρωσίας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν για κοινές περιπολίες στην περιοχή κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Μόσχα στέλνει στρατιωτική αστυνομία, ενώ η Δαμασκός θα στείλει συνοριοφύλακες προκειμένου να διασφαλίσει την απομάκρυνση των δυνάμεων της YPG και των όπλων τους σε βάθος «30 χιλιομέτρων μακριά από τα σύνορα» δηλαδή εκτός της ζώνης ασφαλείας. Η απόσυρσή τους θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 150 ώρες.

Προηγουμένως, η Τουρκία και οι ΗΠΑ είχαν καταλήξει σε συμφωνία για εκεχειρία 120 ωρών στη  βορειοανατολική Συρία.

Sputnik

Previous Article

Η Ρωσία ουσιαστικά σταμάτησε την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας

Next Article

Tα 10 σημεία της συμφωνίας Ρωσίας -Τουρκίας

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *