Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ρώσος στρατιωτικός ειδικός : Στο θέμα των SU-35 η Ρωσία είναι έτοιμη να μοιραστεί με την Τουρκία ευαίσθητη τεχνολογία

0 σχόλια Share:

 

Ο Όλεγκ Φαλίτσεφ- Ρώσος στρατιωτικός ειδικός, σχολιάζοντας την συνεργασία Ρωσίας και Τουρκίας για την παραγωγή μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς, ανέφερε πως η Ρωσία στο θέμα των SU-35, είναι έτοιμη να μοιραστεί με την Τουρκία ευαίσθητη τεχνολογία.

…………

Ο Όλεγκ Φαλίτσεφ-απόστρατος συνταγματάρχης και αρθρογράφος της εφημερίδας ¨Κούριερ Στρατού και Βιομηχανίας¨,σχολίασε το μέλλον της  συνεργασίας Ρωσίας και Τουρκίας για την παραγωγή μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς

Ο Φαλίτσεφ είπε πως ¨Πιστεύω πως υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας σε θέματα όπως η προμήθεια όπλων, η παραγωγή, η παραγωγή ανταλλακτικών αεροσκαφών και η χρήση τους. Μπορούμε π.χ. να θυμηθούμε πως όταν πριν από 1,5 χρόνο σε έκθεση που έγινε στην Αττάλεια και στην οποία μετείχαν αρκετές ρωσικές εταιρίες πολιτικών και μαχητικών αεροσκαφών, υπογράφτηκαν αρκετές συμφωνίες.¨ και συνέχισε λέγοντας :

¨1,5 χρόνο μετά η Τουρκία επιβεβαιώνει την ρότα της για συνεργασία σε αυτό το πεδίο με την Ρωσία και το πλέον ζωντανό παράδειγμα για αυτό, είναι το συμβόλαιο που περιλαμβάνει την παράδοση του πυραυλικού συστήματος S-400. Η Τουρκία σε αυτό το θέμα πήρε μια πολύ σοβαρή πολιτική απόφαση και αυτό το έκανε παρά τις ντιρεκτίβες και τις οδηγίες από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Ο ΠτΔ Ερντογάν δεν υπέκυψε στον Τραμπ, αλλά πήρε μια πολιτική απόφαση. Και πιστεύω πως για πολλούς λόγους αυτή η απόφαση ήταν μια σωστή απόφαση.

…………

Αναφορικά με την συνεργασία Τουρκίας-Ρωσίας για το SU-35, πρώτα από όλα, πρέπει να αναφερθεί πως το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι ένα από τα πιο ωραία εναέρια οχήματα των ρωσικών αεροπορικών-διαστημικών δυνάμεων. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι 4 plus γενιάς και είναι ενδιάμεσο προϊόν ανάμεσα στο Su-27 και στο Su-57.

……………

Πιστεύω πως η Ρωσία είναι έτοιμη για ακόμη πιο στενή συνεργασία για την παραγωγή του Su-35 και ακόμη και του Su-57, όπως και για κοινοποίηση των ευαίσθητων τεχνολογιών αυτών των αεροσκαφών. Στα εγκαίνια της Διεθνούς έκθεσης Αεροπορίας και Διαστήματος MAKS 2019, Πούτιν και Ερντογάν εξέτασαν αυτό το θέμα. Για την εφαρμογή αυτής της ιδέας χρειάζεται παρέμβαση και σε επίπεδο κράτους (πολιτική απόφαση) αλλά και σε επίπεδο μεγάλων ρωσικών εταιριών όπως η Rostech, ενώ αυτές οι εταιρίες δεν πρέπει να παραμείνουν μόνο στο επίπεδο της συμπαραγωγής, καθώς εξίσου σημαντικό είναι και η κατάρτιση στελεχών. Εξ όσων γνωρίζω στο θέμα των S-400 υπάρχει αυτή την στιγμή μια τέτοια συνεργασία, καθώς τώρα εκπαιδεύονται οι Τούρκοι στρατιωτικοί που θα χρησιμοποιούν και θα επισκευάζουν τα συστήματα S-400¨ .

https://tr.sputniknews.com/columnists/201909171040196801-rus-askeri-uzman-rusya-su-35-konusunda-turkiye-ile-hassas-teknoloji-paylasimina-hazir/

17/9/2019

Previous Article

200 χρόνια μετά το σχέδιο του Ιμπραήμ για αντικατάσταση πληθυσμού εξελίσσεται…

Next Article

Πάνω από 500 εκκλησίες και 17 μοναστήρια βανδαλίστηκαν στην Κύπρο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *