Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Μήνυμα από Ρωσία προς Τουρκία για την επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη

No Comments Share:

Μήνυμα από το ρωσικο υπουργείο εξωτερικών προς την Τουρκία : “Ολες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία πρέπει να έχουν την έγκριση της Δαμασκού”

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σχολιάζοντας την σχεδιαζόμενη στρατιωτική επιχείρηση στα ανατολικά του Ευφράτη δήλωσε πως όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που πρόκειται να γίνουν στα συριακά εδάφη πρέπει να έχουν την έγκριση της κυβέρνησης της Δαμασκού.
……
Η Ζαχάροβα δήλωσε :” όλες οι αντιτρομοκρατικές δραστηριότητες πρέπει να έχουν την έγκριση της Δαμασκού.Επειδή εδώ πρόκειται για ένα κυρίαρχο κράτος αυτό είναι ο πρώτος και απόλυτος όρος. αυτό είναι μία στάση αρχής της Ρωσίας η οποία δεν έχει αλλάξει καθόλου και ισχύει και για τις επιχειρήσεις που οργανώνονται από την πλευρά της Τουρκίας. Αναμφίβολα είμαστε σε επικοινωνία με τους Τούρκους εταίρους μας. Επί του παρόντος Υπάρχουν θέματα που έχουν λυθεί και άλλα που δεν έχουν λυθεί αλλά η Συρία ως κυρίαρχο κράτος πρέπει να ελέγχει τα εδάφη της και δεν έχει καταργηθεί το ότι αυτή είναι που πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις για αυτά που συμβαίνουν στα εδάφη της. “.
Η Ζαχάροβα δήλωσε πως η Ρωσία είναι ενάντια σε κάθε είδους κίνηση που προβλέπει διαμελισμό της Συρίας και συνέχισε λέγοντας: “Οι περιοχές της Συρίας υπό καμία δικαιολογία δεν μπορούν να αποκόπτονται και πιστεύουμε πως αυτό είναι κάτι το απαράδεκτο”.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δήλωση που έκανε στις αρχές του μήνα είχε πει : “Μπήκαμε στο Αφρίν, στην Τζεραμπλους και στην Ελ Μπαπ. Τώρα θα μπούμε στα ανατολικά του Ευφράτη. Αυτό το έχουμε κοινοποιήσει σε Ρωσία και ΗΠΑ”.

https://tr.sputniknews.com/rusya/201908151039927766-rus-disislerinden-turkiye-mesaji-suriyedeki-tum-askeri-harekatlar-icin-samin-onayi-alinmali/

15/8/2019

Σχ: Καλά τα λόγια της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αλλά το θέμα είναι,  όταν και αν η Τουρκία αγνόησει αυτές τις προειδοποιήσεις τότε τι θα κάνουν οι Ρώσοι;

Previous Article

Βίντεο-Οθωμανικό στρατιωτικό εμβατήριο στους δρόμους της Κομοτηνής…

Next Article

Δηλώσεις Τσαβούσογλου για την ¨ασφαλή περιοχή¨ που θέλουν να στήσουν σε ΞΕΝΟ έδαφος…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *