Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΪΧΑΝΛΙ

No Comments Share:

Σημαντικές δηλώσεις σχετικά με την επίθεση στο Ρεϊχανλί

Ο αντιπρόεδρος Μπεσίρ Αταλάι, ο υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σαντουλλάχ Εργκίν και ο υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου έκαναν σημαντικές δηλώσεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις βομβιστικές επιθέσεις στο Ρεϊχανλί.

Να οι τίτλοι των δηλώσεων αυτών :

ΑΤΑΛΑΪ : ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ

Στην συγκέντρωση πρώτος πήρε τον λόγο ο αντιπρόεδρος Μπεσίρ Αταλάι. Να οι δηλώσεις του Αταλάι : Διαπιστώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας σε 38 από τους θανόντες. Εξ αυτών οι 35 ήταν Τούρκοι πολίτες και οι 3 ήταν Σύριοι πολίτες. Έχουμε αναφέρει πως εντοπίστηκε μια τρομοκρατική οργάνωση που έχει σχέση με τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας. Μέχρι αυτή την στιγμή έχουν συλληφθεί σχετικά 9 άτομα. Αυτό έγινε με δικές τους ομολογίες και καταθέσεις. Υπάρχει η αίσθηση πως το επιδιωκόμενο είναι κάτι το προβοκατόρικο. Μια προσπάθεια δηλαδή δημιουργίας αρνητικών σκέψεων σε βάρος των προσφύγων. Αυτά πρέπει να τα προσέξουν οι πολίτες μας. Κάποιοι από εμάς θα επιστρέψουν στην Άγκυρα, για αξιολόγηση εκεί μαζί με τον πρωθυπουργό μας.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ : ΣΚΟΠΟΣ ΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΗΝΗΣ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σαντουλλάχ Εργκίν έκανε μια σύντομη δήλωση : Ένας ήταν ο στόχος αυτών που ετοίμασαν αυτό το άθλιο κόλπο. Σκοπός ήταν το σαμποτάρισμα της γαλήνης στο Χατάι. Ήταν να φέρουν αντιμέτωπους τον λαό μας με τους μουσαφίρηδες μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε ώστε να μην φτάσουν στον στόχο τους αυτοί που έβαλαν την βόμβα, είναι να φερθούμε με κατανόηση¨. 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΚΙΟΥΛΕΡ : ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ

¨Σύμφωνα με τις πρώτες μας έρευνες, η δράση αυτή έγινε από οργάνωση που είναι σε στενή σχέση με φιλοκαθεστωτικές συριακές οργανώσεις και ιδιαίτερα την υπηρεσία πληροφοριών.

Ως αποτέλεσμα των εργασιών μας συνελήφθησαν 9 άτομα, ένας εκ των οποίων σχεδιαστής του περιστατικού. Το περιστατικό δεν έχει σχέση με την αντιπολίτευση και τους πρόσφυγες. Σκοπός της επίθεσης ήταν να προκαλέσουν την περιοχή. Από τις εκρήξεις ζημίες υπέστησαν 735 επιχειρήσεις, 121 οικίες και 62 οχήματα. Θέλω να αναφέρω πως δεν είναι δυνατόν να εξαφανίσουμε τις ανθρώπινες απώλειες, αλλά κάνουμε εργασίες για την επανόρθωση των υλικών ζημιών. Μετά από τις εργασίες αυτές, οι ζημίες θα καλυφθούν. Η πινακίδα ενός εκ των οχημάτων που εμπλέκονται στην επίθεση εντοπίστηκε. Οι πολίτες μας να αντιληφθούν το παιχνίδι που θέλησαν να παίξουν κάποιοι.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥΕΖΙΝΟΓΛΟΥ : ¨Από τους τραυματίες οι 55 συνεχίζουν την θεραπεία τους σε νοσοκομεία. Εξ αυτών οι 7 είναι Σύριοι πολίτες. Υπάρχουν στα νοσοκομεία μας 24 που μπορούμε να πούμε πως βρίσκονται βαριά τραυματισμένοι. Και δύο περιστατικά που είναι σε κρίσιμη κατάσταση¨.

…………………

Εφ. Χουριέτ 12/5/2013

Previous Article

ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ;….

Next Article

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *