Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΤΙΑ ;

No Comments Share:

Το ραντάρ θα δουλεύει για το Ισραήλ

 Το ανακοίνωσε το Κολέγιο Άμυνας του ΝΑΤΟ

Το Κολέγιο Άμυνας του ΝΑΤΟ ισχυρίζεται πως σε περίπτωση που το Ιράν αναπτύξει πυρηνικά όπλα τον ίδιο δρόμο μπορεί να ακολουθήσει και η Τουρκία, ενώ ανακοίνωσε πως τα δεδομένα που θα συλλέγονται από το ραντάρ που στήνεται στην Τουρκία θα κοινοποιούνται στο Ισραήλ.

Το κολέγιο αυτό που έχει έδρα την Ρώμη και βγάζει διπλωμάτες και διοικητές για το ΝΑΤΟ, στην αναφορά με τίτλο ¨Μια μέρα μετά αφότου το Ιράν γίνεται πυρηνική δύναμη : Οι επιπτώσεις στο ΝΑΤΟ¨ αναφέρονται τα εξής : Εάν το Ιράν ενταχθεί στο καραβάνι των χωρών με πυρηνικά όπλα, τότε τον ίδιο δρόμο μπορεί να πάρει και η Τουρκία που διαθέτει έναν καλό ερευνητικό φορέα (Τουρκική Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας).

Και όσο και αν αυτό λόγω της ιδιότητας μέλους του ΝΑΤΟ της Τουρκίας αποτελεί μια διαφορετική κατάσταση σε σχέση με τις άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, ήδη στην Άγκυρα εν όψει αυτής της προσδοκίας οι σχετικές συζητήσεις γίνονται. Για παράδειγμα δύο πρώην αρχηγοί της Πολεμικής Αεροπορίας οι Χαλίς Μπουρχάν και Εργκίν Τζελασίν υπερασπίζουν την άποψη πως ¨Εάν το Ιράν αναπτύξει πυρηνικά όπλα, τότε η Τουρκία για να προστατέψει την ισορροπία ανάμεσα στις δύο χώρες θα πρέπει να κάνει το ίδιο¨. Οι απόψεις αυτές έστω και αν δεν έχουν την επίσημη έγκριση της τουρκικής κυβέρνησης, αντανακλούνε την κατάσταση των συζητήσεων σε επίπεδο εθνικής ασφάλειας¨.

Στην αναφορά του Κολεγίου Άμυνας του ΝΑΤΟ που είναι γραμμένη από τον ειδικό στα θέματα Μέσης Ανατολής Ζαν-Λουπ Σαμάν, αναφέρεται πως την μεγαλύτερη προετοιμασία απέναντι σε ένα πυρηνικό Ιράν την έχει κάνει η Σαουδική Αραβία η οποία υπέγραψε συμφωνία με το Πακιστάν ώστε να κρατήσει στα εδάφη της μέρος του πυρηνικού οπλοστασίου του, ενώ Σαουδάραβες αξιωματούχοι είναι έτοιμοι να προβούνε σε δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων στο Πακιστάν.

………….

¨ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ¨

Στην αναφορά επαναλαμβάνεται η πληροφορία –που είχε διαψευστεί προσωπικά από τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ρασμούσεν- πως τα δεδομένα από το ραντάρ που στήθηκε στην Τουρκία στα πλαίσια της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ, θα κοινοποιούνται και στο Ισραήλ.

Στην αναφορά του Αμυντικού Κολεγίου του ΝΑΤΟ αναφέρονται τα εξής : ¨Το αμερικανικό ραντάρ που εγκαταστάθηκε στην Τουρκία στα τέλη του 201, επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα της συμμαχίας να αντιμετωπίσει την απειλή των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν. Κατά τα επόμενα χρόνια η αντιπυραυλική αρχιτεκτονική του ΝΑΤΟ και τα αμερικανικά αντιπυραυλικά συστήματα που έχουν αγοράσει χώρες του Κόλπου και το Ισραήλ θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εγγύηση της ασφάλειας¨.

Στην αναφορά υπάρχει η φράση πως ¨Τα δεδομένα του ραντάρ, τα δεδομένα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών μαζί με τις εκτιμήσεις τους θα κοινοποιούνται σε συμμάχους μεταξύ των οποίων και το Ισραήλ¨.

 Ιστοσελίδα Askerhaber 1-2-2012

Previous Article

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

Next Article

¨ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ , ΜΑΥΡΙΣΕ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ! ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *