Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ. : ¨ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ S-400, AΛΛΑ OI HΠA …¨

No Comments Share:

Η Τουρκία πρότεινε επιτροπή για τους S-400: Θετικό το ΝΑΤΟ, αρνητικές οι ΗΠΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως πρότεινε να συσταθεί μια επιτροπή ειδικών για την επίλυση του θέματος των S-400, αλλά όπως είπε το με ΝΑΤΟ προσέγγισε θετικά την ιδέα αυτή, αλλά οι ΗΠΑ κράτησαν αρνητική στάση.

Ο Τσαβούσογλου κατά την συνέντευξη τύπου της τριμερής συνόδου υπουργών Εξωτερικών Τουρκίας-Ρουμανία-Πολωνίας, προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την κρίση S-400 μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ.

Ο Τσαβούσογλου συνόψισε την θέση της Άγκυρας ως εξής : ¨Όλες αυτές οι συζητήσεις πηγάζουν από το ότι το αντιαεροπορικό σύστημα το οποίο είχαμε ανάγκη και επί 10 έτη δεν μπορούσαμε να το πάρουμε από τους συμμάχους μας,  παίρνουμε από την Ρωσία που υπέβαλλε μια καλή πρόταση¨.

Ο υπουργός δήλωσε πως κατά την επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον πρότεινε την σύσταση μιας τεχνικής επιτροπής που θα εκτιμούσε το θέμα, μια επιτροπής που όπως είπε ¨Να περιλαμβάνει και το ΝΑΤΟ, να απαρτίζεται από ειδικούς και να μιλήσουν οι ειδικοί¨.

Ο Τσαβούσογλου περιέγραψε ως εξής τις ενστάσεις των ΗΠΑ σε αυτό: ¨Προβάλλονται κάποιοι ισχυρισμοί σχετικά με τους S-400. Λέγεται πως θα εισέρχονται στα συστήματα των F-35 και θα αποσπάσουν την τεχνολογία τους. Εμείς από την αρχή για να είναι το σύστημα των S-400 πλήρως υπό τον έλεγχο μας, κινηθήκαμε πολύ προσεκτικά. Γιατί δεν συμμετέχουμε στον προβαλλόμενο αυτόν ισχυρισμό; Μα σήμερα στην Συρία υπάρχουν S-400 και πάνω από την Συρία πολλές φορές έχουν πετάξει F-35 των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Αν ο ισχυρισμός αυτός ήταν ρεαλιστικός, τότε εκεί ήδη θα έχουν εισέλθει προ πολλού στα συστήματα τους. Το ίδιο ισχύει και για τον βορά της Νορβηγίας, καθώς εκεί η Ρωσία έχει S-400 και εκεί πετάνε τα F-35 της Νορβηγίας. Εμείς και πάλι για να βρεθεί μια κοινή λύση και για να εξαλειφτούν οι ανησυχίες τους, προτείναμε να συστήσουμε μια κοινή ομάδα εργασίας¨.

Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε πως ενώ το ΝΑΤΟ είδε ¨πολύ ζεστά¨ την πρόταση τους, οι ΗΠΑ δεν έδειξαν ακόμη κάποια θετική προσέγγιση.

Türkiye ‘S-400 komisyonu’ önermiş: NATO sıcak, ABD olumsuz

19/4/2019

Previous Article

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΡΟΝ ΜΕ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑ ΣΥΡΙΑΣ

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΓΙΑ S-400 KAI F-35

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.