Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Αμερικανική πρόταση για κυρώσεις και η αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ

No Comments Share:

Με ομοφωνία πέρασε η πρόταση για τους S-400, η Άγκυρα αντέδρασε κατά της Ουάσινγκτον

Εγκρίθηκε στην αμερικανική βουλή των αντιπροσώπων, η πρόταση η οποία προβλέπει επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία σε περίπτωση που η Τουρκία παραλάβει από τη Ρωσία τους πυραύλους s-400. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε στην απόφαση, μιλώντας για “ρητορική απειλών”

Ομόφωνη απόφαση
Η πρόταση που ψηφίστηκε έχει τίτλο “Εκφραση ανησυχίας για τη συμμαχία ΗΠΑ-Τουρκίας”. Η ομόφωνα ληφθείσα απόφαση, αναφέρει πως σε περίπτωση που η Τουρκία παραλάβει τους S-400, θα έρθουν στην επικαιρότητα οι κυρώσεις που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ στους εχθρούς τους, στα πλαίσια του νόμου CAATSA ενώ θα τεθεί εν αμφιβόλω η συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ. Η απόφαση θέτει στην επικαιρότητα και το θέμα των Αμερικανών πολιτών που κρατούνται στην Τουρκία.  Η απόφαση δεν είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση των ΗΠΑ αλλά διασφαλίζει μία ισχυρή πολιτική διευκόλυνση στον Λευκό Οίκο για το θέμα της επιβολής κυρώσεων.

Σε ανακοίνωση που έκανε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει πως η απόφαση εμπεριέχει φράσεις οι οποίες δεν συνάδουν υπό κανένα τρόπο με την ριζωμένη φιλία και τις συμμαχικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ και τονίζει πως δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτοί οι άδικοι και έωλοι ισχυρισμοί, σχετικά με την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και το δικαστικό της σύστημα.

Υπουργείο Εξωτερικών :Η ρητορική των απειλών είναι απαράδεκτη

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο διάλογος και ο σεβασμός είναι ο πλέον αποτελεσματικός δρόμος για την εξάλειψη των διαφορετικών απόψεων και συνεχίζει ως εξής : “Όπως τονίζουμε πάντα, ο πλέον αποτελεσματικός δρόμος για την εξάλειψη των διαφορετικών απόψεων μεταξύ φίλων και συμμάχων χωρών, πρέπει να είναι ο διάλογος και ο σεβασμός στις αποφάσεις κυριαρχίας των χωρών. Αντί αυτού, είναι απαράδεκτο να λαμβάνονται αποφάσεις που δεν έχουν κανένα δεσμευτικό χαρακτήρα, δεν υπηρετούν την αμοιβαία αύξηση εμπιστοσύνης,  διατηρούν στην επικαιρότητα μία ρητορική απειλών και κυρώσεων και θέτουν τεχνητές διοριες. “.

http://www.diken.com.tr/s-400-tasarisi-oybirligiyle-kabul-edildi-ankara-washingtona-tepkili/
11/6/2019
Previous Article

Η τρομοκρατία έφερε αποτέλεσμα…

Next Article

Τούρκος υπουργός : ¨Οι S-400 είναι μια ανακήρυξη ελευθερίας και ανεξαρτησίας¨ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *