Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Η Τουρκία θέλει να πετύχει να πάρει και S-400 και F-35¨

No Comments Share:

¨Η πρόταση της Τουρκίας για σύσταση ομάδας εργασίας σχετικά με τους S-400 είναι προσπάθεια για μια οποιαδήποτε προσέγγιση με τις ΗΠΑ¨

Ο Πονομαρένκο σχολιάζοντας την δήλωση που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για σύσταση κοινής ομάδας εργασίας με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ώστε να εξαλειφτούν όλοι οι δισταγμοί σχετικά με τους S-400, λέει πως σκοπός της Τουρκίας είναι να πάρει και τους S-400 και τα F-35.

O στρατιωτικός ειδικός Όλεγκ Πονομαρένκο του Κέντρου Στρατηγικής Συγκυρίας με έδρα την Μόσχα, σε δήλωση του στο Σπούτνικ ανέφερε πως σε θέματα όπως η αεράμυνα, δεν πρέπει να κινείται κανείς με βάση τις απόψεις τρίτων χωρών αλλά με βάση τα εθνικά συμφέροντα των άμεσα συμμετεχόντων.

Ο ειδικός ανέφερε πως η καλύτερη λύση για την Τουρκία είναι να πάρει την τεχνολογία και τα όπλα που θέλει και ταυτόχρονα να διαφυλάξει καλές σχέσεις με όλες τις πλευρές και είπε : “η Τουρκία είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα της αμυντικής βιομηχανίας των ΗΠΑ. Φυσικά αν οι ΗΠΑ εφαρμόσουν κυρώσεις στο θέμα του F-35, η Τουρκία μπορεί να προσφύγει ως εναλλακτική λύση στην Ρωσία και εμείς με μεγάλη ευχαρίστηση θα βοηθήσουμε. Αλλά και πάλι οι κυρώσεις των ΗΠΑ θα προκαλέσουν απώλεια χρόνου και τεχνολογικής συνεργασίας και αυτό δεν το θέλει καθόλου η Tουρκία. Αυτή τη στιγμή ο στόχος των Τούρκων είναι να πάρουνε και τα δύο. Η πρόταση προς τις ΗΠΑ για σύσταση ομάδας εργασίας είναι μία προσπάθεια εξομάλυνσης της κατάστασης ώστε ταυτόχρονα να πάρουν αυτό που θέλουν” . Ο Πονομαρενκο είπε πως η διακοπή των σχέσεων δεν ωφελεί καμία πλευρά και συνέχισε σχολιάζοντας ως εξής:” Τα πιθανά στιγμιαία βήματα των ΗΠΑ θα συγκρουστούν με την πιο ήπια θέση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του αναπληρωτή υπουργού Αμύνης Πάτρικ Σαναχαν. Η Lockheed Martin που ενδιαφέρεται να διαφυλαχθεί το παρόν εταιρικό σχήμα σε αυτό το θέμα σωπαίνει. Η συμφωνία για τους s-400 από οικονομική πλευρά είναι πολύ επωφελής και είναι φανερό ότι η Τουρκία δεν θα αλλάξει γνώμη. Αλλά είναι επίσης σίγουρο ότι αναζητεί προσέγγιση. τα ασταμάτητα παζάρια με τις ΗΠΑ που θέλησαν να εμποδίσουν την αγορά των s-400 είναι μία προσπάθεια προσέγγισης αλλά το αν αυτό θα είναι εφικτό ή όχι είναι ένα πολύ λεπτό θέμα” .

https://tr.sputniknews.com/columnists/201905071038981995-turkiyenin-s-400-calisma-grubunu-olusturma-teklifi-abd-ile-herhangi-bir-uzlasi-bulma-cabasidir/
7/5/2019
Previous Article

Έφυγε από το Πακιστάν για να σώσει την ζωή της…

Next Article

Ο θλιβερός ρόλος των δικαστών στην Τουρκία σε σκίτσο…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *