Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΠΕΡΙ

0 σχόλια Share:

Ο κεμαλιστής Πέρι δεν κάνει βήμα πίσω

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Ρικ Πέρι στήριξε τα λόγια που είχε εκφράσει για την Τουρκία. Ο ¨Κεμαλιστής¨ Πέρι μιλώντας στην εκπομπή Γουλφ Μπλίτζερ στο CNN δήλωσε πως ¨Το καθεστώς Ερντογάν δεν δικαιούται σεβασμού¨.

Ο νομάρχης του Τέξας Ρικ Πέρι που αγωνίζεται για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, για τις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν φέτος στήριξε τα λόγια που είχε αναφέρει για την Τουρκία.

Ο Πέρι στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γουλφ Μπλίτζερ στο CNN, έκανε αναφορά στα λόγια που είχε πει για την Τουρκία σε εκπομπή του FOX TV σχετικά με τους υποψηφίους για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Ο Πέρι όταν ρωτήθηκε από τον Μπλίτζερ αν σκέφτεται να αναθεωρήσει τις κουβέντες που είπε, αυτός απάντησε ¨Όχι, ποτέ¨ και είπε ότι η Αμερική δεν θα έπρεπε να έχει σχέσεις με μια χώρα όπου κατά το 2011 υπήρξαν 140-160 δολοφονίες τιμής. Ο Πέρι υποστήριξε πως ¨Η Τουρκία χαρακτήρισε την επίθεση στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά ως πράξη πολέμου και όσο πάει γίνεται και πιο επιθετική ενάντια στον αληθινό σύμμαχο των ΗΠΑ στην περιοχή το Ισραήλ¨, και είπε πως ¨Δεν είναι σωστό πως το καθεστώς Ερντογάν δικαιούται τον σεβασμό μας¨. Ο Πέρι επίσης είπε πως ¨Η Τουρκία απομακρύνθηκε από την Δυτική στάση του Ατατούρκ¨ και ότι ¨Δεν πρέπει να στέλνεται βοήθεια σε μια χώρα που επιτρέπει τις δολοφονίες τιμής¨. Όταν ο Μπλίτζερ δεν δέχτηκε πως η Αμερική βοηθά την Τουρκία και είπε πως οι δολοφονίες τιμής είναι απαγορευμένες στην Τουρκία και ούτε η τουρκική κυβέρνηση στήριξε κάτι τέτοιο, τότε ο Πέρι εκνευρίστηκε με τον παρουσιαστή και του είπε ¨Υπερασπίζεσαι τις δολοφονίες τιμής ; Όταν ο Μπλίτζερ ρώτησε ¨Υποστηρίζετε ακόμη την άποψη πως οι ηγέτες της Τουρκίας είναι ισλαμιστές τρομοκράτες ;¨ ο Πέρι αναφερόμενος στις δολοφονίες τιμής είπε πως ¨Εάν φέρονται έτσι στους ίδιους τους τους πολίτες τότε πλησιάζουν αυτόν τον χαρακτηρισμό¨.

Στο μεταξύ ο διευθυντής επικοινωνίας του Πέρι στέλνοντας δήλωση στο πρακτορείο Αναντολού υπερασπίστηκε τα λόγια του νομάρχη του Τέξας και είπε πως ¨Μπορεί η Τουρκία να είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος, αλλά οι πράξεις της παρούσας κυβέρνησης, προκαλούνε ζημία στον ρόλο της μέσα στο ΝΑΤΟ¨.

…………………

Εφ. Ταράφ 19-1-2012

Previous Article

ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΧΡΑΝΤ ΝΤΙΝΚ-ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mi, dictum vulputate, Sed ut risus sem, Donec massa libero. Donec Aenean