Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Εκπρόσωπος Πενταγώνου: Οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν αποτελούνται μόνο από τα F-35

0 σχόλια Share:

Θερμό μήνυμα από το Πεντάγωνο: Oι σχέσεις μας δεν αποτελούνται μόνο από τα F-35

Ο εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού υπουργείου Αμύνης συνταγματάρχης Μάικ Άντριους, ανέφερε πως δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε σχέση με την Τουρκία και δήλωσε πως “Οι σχέσεις μας είναι πολυεπίπεδες δεν αποτελούνται από το πρόγραμμα F-35.

Οι ΗΠΑ που ανακοίνωσαν πως ετοιμάζουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας λόγω της αγοράς των S-400 από την Ρωσία, έχουν ως προτεραιότητά τους την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα του πολεμικού αεροσκάφους F-35.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Φωνή της Αμερικής ο Aντριους μίλησε ως εξής: “Οι ΗΠΑ δίνουν μεγάλη αξία στις σχέσεις τους με τον στρατηγικό τους εταίρο την Τουρκία. Οι σχέσεις μας είναι πολυεπίπεδες δεν αποτελούνται από το πρόγραμμα F-35. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την Τουρκία στο θέμα της ασφάλειας.”
O εκπρόσωπος του Πενταγώνου, υπενθύμισε πως στα τέλη αυτού του μήνα η Τουρκία θα φιλοξενήσει την άσκηση Αετός της Ανατολίας στην οποία θα μετάσχουν και οι ΗΠΑ.
Όταν ρωτήθηκε αν η Τουρκία θα μπορεί να επιστρέψει στο πρόγραμμα F-35 σε περίπτωση που αλλάξει γνώμη για τους S-400, ο Άντριους είπε τα εξής :”Κανένα από τα βήματα που κάνουμε δεν είναι τελεσίδικο. Αν η Τουρκία αλλάξει γνώμη για τους S-400, τότε οι ΗΠΑ με ευχαρίστηση θα την δεχτούν  πίσω στο πρόγραμμα F-35″.
Υπενθύμισε επίσης πως από το 2009 ως τώρα διεξάγονται ενεργές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία σχετικά με την πώληση του πυραυλικού συστήματος Πάτριοτ και πρόσθεσε πως για αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στενά μαζί με την Τουρκία. Αλλά αυτό θα το κάνουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο”.

http://www.diken.com.tr/pentagondan-bu-kez-sicak-mesaj-iliskilerimiz-f-35ten-ibaret-degil/
14/6/2019

Σχ: Πίσω από τις ευγενικές εκφράσεις διακρίνεται το οριστικό ¨διαζύγιο¨. Διότι καθώς θεωρείται δεδομένη πια η αποβολή της Τουρκίας από το F-35, είναι σαφές πως το ¨κουβάρι¨δεν θα σταματήσει εδώ. Η Τουρκία δεν θα στραφεί αλλού για αεροσκάφη ; Και τότε πως θα το δεχθεί αυτό το ΝΑΤΟ; Και μόνο η πρόσφατη ομιλία του Ερντογάν, δείχνει πως ¨έχει σαλπάρει για αλλού¨.

Εμείς δεν θα ενοχληθούμε και πολύ αν οδηγηθεί … στον πάτο της θάλασσας !

Previous Article

Τσαβούσογλου: “Αν οι ΗΠΑ προβούν σε βήματα κυρώσεων και εμείς θα ανταποδώσουμε¨

Next Article

Αστυνομικός διευθυντής:” Σκουπίστε τους διαδηλωτές”… βίντεο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *