Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΜΕΡ ΤΣΕΛΙΚ-ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΚΡ : ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΠΡΙΤΣΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ…

No Comments Share:

Τσελίκ προς ΗΠΑ σχετικά με τους S-400 :  Δεν θα περιμένουμε τα καπρίτσια τους

Ο Ομέρ Τσελίκ-εκπρόσωπος του κόμματος ΑΚΡ, αντέδρασε στις δηλώσεις που γίνονται από την πλευρά των ΗΠΑ σχετικά με τους  πυραύλους S-400 που σχεδιάζεται να αγοραστούν από την Ρωσία. Ο Τσελίκ είπε : Η Τουρκία στο θέμα της ασφάλειας της δεν είναι σε θέση να περιμένει τα καπρίτσια κάποιων κύκλων¨.

Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε ο Ομέρ Τσελίκ-εκπρόσωπος του κόμματος ΑΚΡ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αντέδρασε στις δηλώσεις που γίνονται από τις ΗΠΑ σχετικά με την αγορά των S-400 : ¨Αυτού του είδους οι απειλές δεν περνούν καν την πόρτα της Τουρκίας, στην Τουρκία κανείς δεν τις ακούει αυτές¨.  

Ο Τσελίκ θυμίζοντας τα προβλήματα που υπήρχαν μεταξύ τα ων ΗΠΑ και της Τουρκίας για την παράδοση των Πάτριοτ, είπε: ¨Αυτοί οι οποίοι δεν δίνουν τους Πάτριοτ, κάνουν μια σειρά από λανθασμένες δηλώσεις σχετικά με την αγορά των S-400. Οι δε δηλώσεις περί κυρώσεων κατά της Τουρκίας δεν έχουν καμία λογική. Η Τουρκία στο θέμα της ασφάλειας της δεν είναι σε θέση να περιμένει τα καπρίτσια κάποιων κύκλων¨.

Οι σχετικές με το θέμα αυτό δηλώσεις του Τσελίκ έχουν ως εξής :

Βλέπουμε πως μέσα από το περιστατικό, γίνεται προσπάθεια για μία συμπεριφορά κατά της Τουρκίας. Δείτε, ιδιαίτερα από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στην Συρία η Τουρκία έχει μεγάλη ανάγκη για ένα αντιαεροπορικό αμυντικό σύστημα. Οι Πάτριοτ δεν έγιναν δυνατό να έρθουν. Τα αιτήματα της Τουρκίας για την μεταφορά τεχνολογίας και για το θέμα της τιμής δεν αντιμετωπίστηκαν θετικά. Η Τουρκία θα έπρεπε να είχε στηριχθεί από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ.

Φυσικά σε αυτό το διάστημα εμείς ζητήσαμε από το ΝΑΤΟ. Στο διάστημα αυτό από το 2013 στο 2015 υπήρχανε στο Γκαζιαντέπ Πατριοτ των Αμερικανών, στο Καχραμανμαράς των Γερμανών και στα Άδανα των Ολλανδών. Αλλά αργότερα επέστρεψαν στις χώρες τους. Αυτό ήταν μία προσωρινή λύση.

Μία από τις πρωτεύουσες ανάγκες της Τουρκίας που συνορεύει με αυτή την περιοχή των συγκρούσεων είναι να έχει ένα αντιαεροπορικό αμυντικό σύστημα. Αυτή είναι η σύγχρονη τεχνολογία που προστατεύει τον εναέριο μας χώρο από τις απειλές. Αυτοί οι οποίοι δεν παραχωρούν τους Πατριοτ του με το σωστό τρόπο, σήμερα προβαίνουν σε μία σειρά λανθασμένων δηλώσεων για το θέμα της αγοράς των S-400. Οι S-400 είναι ένα αντιαεροπορικό αμυντικό σύστημα με υψηλές τεχνικές προδιαγραφές.

Το 2013 υπήρξε συζήτηση για την αγορά Πάτριοτ. Αλλά απορρίφθηκε το αίτημα για κοινοποίηση των τεχνικών χαρακτηριστικών τους. Ενώ η προσφορά της Ρωσίας καλύπτει τις προσδοκίες της Τουρκίας και για το θέμα της τιμής και για την συμπαραγωγή και για την μεταφορά τεχνολογίας. Έτσι πέρασε αυτό το διάστημα.

…………..

Παλιότερα S-300 έχουν πουληθεί σε Βουλγαρία σε Ελλάδα , σε χώρες του ΝΑΤΟ, συνολικά σε 20 χώρες. Όταν αυτοί που δεν εφάρμοσαν κυρώσεις ενάντια σε αυτούς, μιλούν για κυρώσεις όταν αφορά την Τουρκία, αυτό σημαίνει στάση δύο μέτρων και δύο σταθμών. Οι πρώτοι πελάτες των S-400 ήταν η Λευκορωσία και η Κίνα.

¨Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ¨

Αυτοί που θέλουν να μας επιβάλλουν την στάση τους για τους S-400 και κάνουν λάθος δηλώσει, όταν γίνεται λόγος για τους s-300 της Ελλάδας, το αντιμετωπίζουν κανονικά. Τους S-300 που υπάρχουν στην Σλοβακία τους αντιμετωπίζουν κανονικά.

……………….

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201903111038128175-celikten-abdye-s400-cevabi/

11/3/2018

Previous Article

ΒΙΝΤΕΟ- ΝΑ ΕΤΣΙ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ…

Next Article

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΟΠΛΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *