Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΟΤ

No Comments Share:

Τσαβούσογλου: Άρχισαν διαπραγματεύσεις για τους Πάτριοτ

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως ¨Στο γράμμα που στείλαμε πριν από δύο έτη ήρθε θετική απάντηση από τους Αμερικανούς και άρχισαν οι διαπραγματεύσεις¨. Νωρίτερα το Bloomberg, στηριζόμενο σε Τούρκους αξιωματούχους είχε γράψει πως η πρόταση των ΗΠΑ για τους Πάτριοτ είχε απορριφθεί από την Άγκυρα.

Ο Τσαβούσογλου μιλώντας στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Kanal 26, σχετικά με την συμφωνία για τους S-400 με την Ρωσία, όπως και για την πιθανότητα αγοράς των Πάτριοτ, είπε πως δεν είναι δυνατόν να ακυρωθεί η αγορά των S-400.

¨H ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ¨

Ο Τσαβούσογλου είπε: ¨Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τους S-400 τελείωσαν και η συμφωνία υπεγράφη. Φέτος το φθινόπωρο, στα τέλη του έτους θα παραδοθούν. Εμείς αγοράσαμε τους S-400 επειδή δεν μπορέσαμε να πάρουμε Πάτριοτ¨ και συνέχισε λέγοντας :

¨ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ¨

¨Σχετικά με το θέμα των Πάτριοτ μέχρι σήμερα, θετική απάντηση μας ήρθε μετά από σχεδόν δύο χρόνια και οι διαπραγματεύσεις άρχισαν… Αγοράσαμε τους S-400 επειδή δεν μπορέσαμε να πάρουμε από τους Δυτικούς, από τους συμμάχους μας…Τώρα οι Αμερικανοί είπαν πως μπορούν να τους πουλήσουν και οι επιτροπές μας κάνουν τις διαπραγματεύσεις.

¨TI ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ¨

¨Τώρα αυτά λέει η Αμερική αλλά για εμάς υπάρχουν κάποια σημαντικά σημεία.  Πρώτον η τιμή. Δεύτερον η διαδικασία παράδοσης. Τρίτον είναι το αν μελλοντικά θα υπάρξει κοινή παραγωγή ή μεταφορά τεχνολογίας ή όχι; Στην αντίρρηση μας σχετικά με το διάστημα παράδοσης, ιδιαίτερα για ένα σύστημα , η Αμερική είπε πως ένα σύστημα μπορεί να το παραδώσει νωρίτερα. Αυτό είναι πολύ καλό¨.

Ο Τσαβούσογλου είπε πως για να μπορέσουν να αγοραστούν οι Πάτριοτ, είναι ανάγκη τα παζάρια και οι διαπραγματεύσεις που γίνονται να συναντηθούν σε ένα σημείο και πρόσθεσε τα εξής :

¨ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΟΥΣ ΟΙ ΗΠΑ, ΟΡΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ¨

¨Δεν γίνεται το ¨Θέλω να πουλήσω αλλά έχω όρους¨. Αυτού του είδους τα συστήματα έχουν μια αξία. Έχει και η Τουρκία εδώ τους όρους της. Το σημαντικό δεν είναι μόνο οι όροι που θέτουν οι ΗΠΑ¨.

¨Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ¨

¨Δεύτερο που είναι και το πιο σημαντικό, είναι πως χρειάζεται η έγκριση του Κογκρέσου. Για αυτό πρέπει να παρασχεθεί εγγύηση. Μέχρι σήμερα δυσκολευτήκαμε να αγοράσουμε από την Αμερική ακόμη και κάποια απλά όπλα.

Στο θέμα των Πάτριοτ, όπως και με άλλες χώρες θα κάτσουμε και θα διαπραγματευτούμε. Εάν συμφωνήσουμε, εάν είναι σύμφωνα με τα συμφέροντα μας τότε θα τους πάρουμε. Αν δεν συμφωνήσουμε πάντα υπάρχουν κι άλλες επιλογές. Δεν θα είναι το τέλος του κόσμου. Πλέον και εμείς στην αμυντική βιομηχανία, εξάγουμε πολλά προϊόντα. Με μερικές χώρες ή εταιρίες γίνονται μεταξύ τους συμφωνίες. Άλλοτε δεν γίνονται. Θα αποσαφηνιστεί μετά από τις διαπραγματεύσεις. Ποτέ δεν είναι το τέλος του κόσμου. Πάντα υπάρχουν κι άλλες επιλογές¨.

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201903011037955976-cavusoglu-patriotlar-icin-muzakereler-basladi/

1/3/2019

Previous Article

ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΤΖΑΝΑΛΠ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Next Article

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΙΝΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *