Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

No Comments Share:

Πράσινο φως για τα ένοπλα Predator

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πανέττα άναψε το πράσινο φως για την πώληση στην Τουρκία 2 ένοπλων και 4 άοπλων Predator

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ- Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιουλ δέχτηκε τον υπουργό άμυνας των ΗΠΑ που είχε πάει στο Ιράκ για την τελετή υποστολής σημαίας λόγω της αποχώρησης από εκεί των αμερικανικών στρατευμάτων. Ο Πανέττα ήρθε στην Τουρκία προχτές το βράδυ στην Τουρκία κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας με αεροπλάνο της Πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ. Στο αεροδρόμιο Εσενμπογά τον υποδέχτηκαν αξιωματούχοι, ενώ η πρώτη του συνάντηση ήταν με τον υπουργό Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ.Χτες άρχισε τις επισκέψεις του πηγαίνοντας στο μαυσωλείο του Κεμάλ.

Ακολούθως ο Πανέττα και η επιτροπή που τον συνόδευε έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Γκιουλ. Με βάση αυτά που αναφέρονται στην ιστοσελίδα της πρωθυπουργίας στην συνάντηση εξετάσθηκαν οι διμερείς σχέσεις καθώς και διάφορα περιφερειακά θέματα. Ο Γκιουλ ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την στήριξη που παράσχουν στον αντιτρομοκρατικό αγώνα που διεξάγει.

Με βάση την είδηση της εφημερίδας Βατάν στο τραπέζι τέθηκαν ο αντιτρομοκρατικός αγώνας, η ένταση στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, οι ισχυρισμοί περί αρμενικής γενοκτονίας, το αίτημα για την αγορά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Predator (2 ένοπλα και 4 άοπλα), λεπτομέρειες για την βάση των ραντάρ που αναμένεται να ενεργοποιηθεί μέχρι τέλος του χρόνου στο Κιούρετζικ της Μαλάτιας, καθώς και τα θέματα του Ιράν, του Αφγανιστάν και της Συρίας

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ PREDATOR

Έγινε γνωστό πως ο Γιλμάζ στην συνάντηση του με τον Πανέττα έθεσε πάλι το θέμα των Predator. Ο καλεσμένος υπουργός θύμισε πως σε αυτό το θέμα χρειάζεται η έγκριση του Κογκρέσου και ότι είναι πεπεισμένοι υπέρ σε αυτό το θέμα. Στην συνάντηση του Γκιουλ με τον Πανέτα τέθηκε το θέμα των αρμενικών ισχυρισμών περί γενοκτονίας και η ένταση στις σχέσεις με το Ισραήλ. Ο Γκιουλ ανέφερε ότι η θέση της Τουρκίας στο θέμα των σχέσεων με το Ισραήλ είναι σαφής, ενώ ο Πανέττα είπε πως η συνέχιση της έντασης σε αυτό το θέμα δεν θα επιφέρει όφελος στην περιοχή.

Εφ. Ραντικάλ 17-12-2011

Previous Article

ΚΑΙ ΠΙΚΡΑ ΟΙ ΚΕΜΑΛΙΣΤΕΣ…

Next Article

ΕΡΝΤΟΓΑΝ : ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΥΑΝΤΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *