Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ

0 σχόλια Share:

¨Επιστροφή στις μέρες της αυτοκρατορίας¨

Η επικεφαλίδα σε άρθρο για τις διεθνείς εξελίξεις στην εφημερίδα Τάιμς είναι ¨Τα κοιτάσματα κάτω από την Μεσόγειο αυξάνουν την διπλωματική ένταση¨.

Στην είδηση αναφέρεται πως οι έρευνες της Τουρκίας για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο δημιούργησαν ένταση με το Ισραήλ και την Κύπρο και αναφέρει την εξής άποψη του Κύπριου διπλωμάτη Αντρέα Μαυρογιάνη :

¨Η Άγκυρα επιθυμεί να τραβήξει μια γραμμή στο μέσο της Μεσογείου και έτσι να ελέγχει η ίδια το βόρειο τμήμα και η Αίγυπτος το νότιο.¨

Το άρθρο στους Τάιμς αναφέρει πως οι έρευνες για φυσικό αέριο δεν έχουν ακόμη περατωθεί αλλά ότι σε περίπτωση που υπάρχει θετικό αποτέλεσμα, αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες στην Μέση Ανατολή, και σε αυτό το νέο μοίρασμα της ισχύος η Τουρκία επιθυμεί ιδιαίτερα να μετάσχει.

¨Επιστροφή στις μέρες της αυτοκρατορίας¨

Μαζί με την είδηση υπάρχει και η ανάλυση με την υπογραφή Τζέιμς Χίντερ που έχει τίτλο ¨Επιστροφή στις μέρες της αυτοκρατορίας¨.

Εκεί αναφέρεται πως η Τουρκία μη μπορώντας να πετύχει στην υποψηφιότητα της για την Ε.Ε., στρέφεται προς τα παλιά εδάφη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, και ότι η νέα διοίκηση της Αιγύπτου θα μπορούσε να τεθεί υπό τα φτερά της Άγκυρας.

Ο Χίντερ τονίζει πως το Ισραήλ θορυβημένο από αυτές τις εξελίξεις και με τις σχέσεις του στο σημείο ρήξης με την Τουρκία, έχει στραφεί στους ιστορικούς ανταγωνιστές της Άγκυρας, την Αθήνα και την Σόφια.

Εφ. Ακσάμ 2-11-2011

Previous Article

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΖΑΡΑΚΟΛΟΥ

Next Article

122η ΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ 135 ΣΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

id neque. nunc elit. ut nec et, felis quis