Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Κράτη του Κόλπου κατά της Τουρκίας

No Comments Share:

Τα κράτη του Κόλπου επιπλήττουν τις «εχθρικές» δηλώσεις της Τουρκίας

Το κανάλι ειδήσεων Al Arabiya ανέφερε την Κυριακή πως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν αποδοκίμασαν τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ που είπε ότι η Τουρκία θα θεωρήσει τα ΗΑΕ υπεύθυνα για τις ενέργειές της στην περιοχή “στο σωστό μέρος και ώρα”,

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ακάρ επέπληξε τα ΗΑΕ για τη συμμετοχή τους στη Συρία και τη Λιβύη, κατηγορώντας τα ότι υποστηρίζουν περιφερειακές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ, Aνβάρ Γκαργκάς, σε δήλωση που έκανε το Σάββατο κάλεσε την Τουρκία να «σταματήσει να παρεμβαίνει σε αραβικές υποθέσεις».

Σύμφωνα με το Al Arabiya ο Γκαργκάς στο Twitter έγραψε πως «Η προκλητική δήλωση του Τούρκου Υπουργού Άμυνας μειώνει και άλλο τη διπλωματία της χώρας του. Η Υψηλή Πύλη και οι αποικιοκρατικές ψευδαισθήσεις ανήκουν στα αρχεία της ιστορίας»,. Αναφερόταν στο οθωμανικό παρελθόν της Τουρκίας.

«Οι σχέσεις δεν διεξάγονται με απειλές και εισβολές, και δεν υπάρχει χώρος για αποικιακές αυταπάτες αυτή τη στιγμή. Είναι καταλληλότερο για την Τουρκία να σταματήσει να παρεμβαίνει σε αραβικές υποθέσεις.»

….

«Το Μπαχρέιν καταγγέλλει τις εχθρικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, σχετικά με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θεωρώντας ότι είναι απαράδεκτη πρόκληση που έρχεται σε αντίθεση με τους διπλωματικούς κανόνες και μια αποτρόπαια απειλή για μια αδελφική αραβική χώρα που είναι γνωστή για τον εποικοδομητικό της ρόλο στο διεθνή κοινότητα », δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σε δήλωση, σύμφωνα με το Al Arabiya.

….

Η Άγκυρα υποστηρίζει επίσης τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, μια παν-ισλαμική οργάνωση την οποία τα ΗΑΕ και οι σύμμαχοί της χαρακτηρίζουν τρομοκράτες και εχθρική προς τα συμφέροντά τους.

Ahvalnews 03/08/2020

Previous Article

Επιτέλους-Ακόμη 27 χλμ φράχτη στην Έβρο !

Next Article

Προσευχήθηκαν για να πέσει το δολάριο !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *