Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΑΦΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ STATE DEPARTMENT

No Comments Share:

¨Ο Τραμπ μίλησε για σίγουρες οικονομικές κυρώσεις, η Τουρκία μπορεί να υποχρεωθεί να πάει στο ΔΝΤ¨

Ο σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Σιτιλίδης δήλωσε: ¨Αν η Άγκυρα παραλάβει τους S-400, F-35 δεν παραδίδονται¨. Ο σύμβουλος εξέφρασε και οικονομική απειλή λέγοντας πως ¨Ο Τραμπ μίλησε σίγουρα και καθαρά πως θα τιμωρήσει οικονομικά την Τουρκία. Η Τουρκία δεν είναι σε θέση να το αντέξει αυτό. Μπορεί να υποχρεωθεί να προσφύγει στο ΔΝΤ.

Ο Τζον Σιτιλίδις-στρατηγικός αναλυτής του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, απάντησε στις ερωτήσεις της Ντιλγκέ Τιμοτς στην Φωνή της Αμερικής, σχετικά με την συνεχιζόμενη κρίση S-400 μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, για την κατάσταση με τα F-35, όπως και γι το θέμα του οικονομικού εμπάργκο.

Ο Σιτιλίδης σχετικά με το μέλλον των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας είπε πως ¨Αμερική και Τουρκία και από πολλές πλευρές η συμμαχία του ΝΑΤΟ και η Τουρκία, για να πετύχουν τους στόχους τους, φαίνεται να παίρνουν αποκλίνοντες δρόμους. Παρατηρώντας τις διμερείς σχέσεις, βλέπουμε πως οι στόχοι και οι αξίες της Αμερικής και της Τουρκίας κλιμακωτά διαφοροποιούνται. Ιδιαίτερα στην Αν. Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή έχουν διαφορετικούς στόχους…Δεν έχω καμία ιδέα το τι θα κάνει ο ΠτΔ Ερντογάν ή η κυβέρνηση του. Και νομίζω πως κανείς δεν έχει ιδέα.

Μερικά τμήματα από το ρεπορτάζ έχουν ως εξής :

Βλέπετε κάποια απειλή κυρώσεων από την Αμερική προς την Τουρκία;  

-Αυτό που είδα είναι μια κατάσταση που θα επηρεάσει αρνητικά περισσότερο την αμερικανική αμυντική βιομηχανία. Ως εξής, η κυβέρνηση Τραμπ είναι σκέφτεται σοβαρά να τερματίσει την συμφωνία για τα F-35 με την Τουρκία. Στην βάση στην Αριζόνα στάλθηκαν τρία αεροσκάφη, Η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων συνεχίζεται, αλλά αυτά τα αεροσκάφη δεν παραδόθηκαν στην Τουρκία. Και αν η Άγκυρα πραγματώσει την συμφωνία για τους S-400 δεν νομίζω πως θα παραδοθούν.  Στην παγκόσμια αλυσίδα προμήθειας των F-35 θα υπάρξουν προβλήματα, διότι πολλά τμήματα του αεροσκάφους παράγονται από κοινού. Αν ακυρωθεί η παραγωγή των τμημάτων αυτών στην Τουρκία, θα αναζητηθούν άλλα κέντρα παραγωγής σε άλλα σημεία του κόσμου  και έτσι θα υπάρξουν καθυστερήσεις και οικονομικές απώλειες.

Άραγε η Ουάσιγκτον όπως έκανε και με την άδικη φυλάκιση στην Τουρκία του Αμερικανού πάστορα, θα πάρει και άλλα οικονομικά μέτρα κατά της Άγκυρας;

– Ο Τραμπ μίλησε σίγουρα και καθαρά πως θα τιμωρήσει οικονομικά την Τουρκία. Η Τουρκία δεν είναι σε θέση να σηκώσει τέτοιου είδους κυρώσεις. Αν μπει επίσημα σε ύφεση, μπορεί να υποχρεωθεί να προσφύγει στο ΔΝΤ για να πάρει δάνειο να σώσει την οικονομία. Ένας πληθωρισμός εκτός ελέγχου, μια ανεξέλεγκτη ανεργία και μια σοβαρή κρίση χρέους βρίσκεται στην θύρα σας. Κατά την γνώμη μου η Τουρκία βρίσκεται στην πλέον αδύναμη οικονομικά θέση εδώ και 20 έτη.

-Για αυτό κατά την γνώμη μου ο κύριος Ερντογάν πρέπει να προσέξει πολύ,  διότι  δημιουργεί καταστροφή στην τουρκική οικονομία, όταν για να κερδίσει πόντους στο εσωτερικό, υποδαυλίζει στον τουρκικό λαό την αντίθεση στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ.

…………………..

https://tr.sputniknews.com/abd/201904141038751218-trump-turkiye-ekonomik-yaptirim-icin-kesin-konustu-turkiye-imf-gitmek-zorunda-kalabilir/

14/4/2019

Previous Article

Διαδήλωση από αδέσποτα σκυλιά στο δημαρχείο Κομοτηνής!

Next Article

ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΟΤΑΝ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *