Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

No Comments Share:

 

Διεθνής Αμνηστία : Οι ομάδες που υποστηρίζει η Τουρκία διαπράττουν εγκλήματα πολέμου

katil

Σε αναφορά της οργάνωσης Διεθνούς Αμνηστίας καταγράφεται πως οι ομάδες που υποστηρίζει η Τουρκία στην Συρία διαπράττουν εγκλήματα πολέμου
Σύμφωνα με την Ντόϊτσε Βέλλε-τουρκικά, η Διεθνής Αμνηστία στην αναφορά της που δημοσιεύτηκε σήμερα, υπάρχουν βαρύτατες κατηγορίες κατά της λεγόμενης αντιπολίτευσης της Συρίας. Σύμφωνα με την αναφορά οι πολίτες στις περιοχές όπου κυριαρχούν αυτές οι ομάδες, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα ¨τρομερό κύμα βίας¨. Στην αναφορά αυτή που εξετάζει τα έτη 2012-2016, αναφέρεται πως οι ομάδες της αντιπολίτευσης παραβίασαν τα ανθρώπινα δικαιώματα με απαγωγές , δολοφονίες και βασανιστήρια.

Η αναφορά καταγράφει ως υπεύθυνες για τις παραβιάσεις αυτές τις εξής πέντε ομάδες : Μέτωπο Νούσρα, Αχράρ αλ Σαμ, Νουρεντίν Σινκί, Μέτωπο Λεβάντε και 16η Μεραρχία.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ

H Αμνηστία αναφέρει πως κάποιες από τις ομάδες αυτές στηρίζονται από Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Τουρκία και ΗΠΑ και κάνει έκκληση στην διεθνή κοινότητα να κόψει κάθε στήριξη σε αυτές τις ομάδες.

Ο υπεύθυνος Μέσης Ανατολής της οργάνωσης Φίλιπ Λούθερ ανέφερε πως οι ένοπλες αυτές ομάδες, στις περιοχές που κατέχουν σε Χαλέπι και Ιντλίμπ, δρούνε ελεύθερα δίχως τον φόβο πως θα δικαστούνε για εγκλήματα πολέμου ή για παραβίαση κρατικών νόμων.

Ο Λούθερ περιγράφει πως οι ομάδες αυτές φυλακίζουν αυθαίρετα όποιον δεν έχει τις ίδιες ιδέες με αυτούς ή τους πολίτες μέλη μειονοτήτων που δεν εφαρμόζουν τους δικούς τους κανόνες ηθικής.

ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

Στην αναφορά καταγράφεται πως σε αυτές τις περιοχές έχουν ιδρυθεί ¨δικαστήρια σαρίας¨  και ότι το Μέτωπο Νούσρα στα δικά του δικαστήρια δικάζει ανθρώπους χωρίς δυνατότητα δίκαιης δίκης και τους σκοτώνει. Στην αναφορά παρατίθενται τα παραδείγματα ενός ομοφυλόφιλου και μιας γυναίκας που κατηγορήθηκε για μοιχεία και τελικά εκτελέστηκαν.

Ο Λούθερ δήλωσε πως ¨Πολλοί πολίτες φοβούνται πως αν δεν εφαρμόσουν αυτούς τους κανόνες ή ασκήσουν κριτική μπορεί να απαχθούνε¨.

Η Διεθνής Αμνηστία τονίζει πως η εκτέλεση αιχμαλώτων αποτελεί έγκλημα πολέμου και εστιάζει στο ότι ακτιβιστές της ειρήνης, άτομα που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια, χριστιανοί και Κούρδοι έχουν υποστεί βασανιστήρια.

ANF  5/7/2016

Previous Article

Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΓΕΖΙΝΤΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΩΜΕΝΗ

Next Article

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΕΣΚΙ ΤΖΑΜΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *