Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Ένα παγκόσμιο κράτος το φυλάκισαν στην Ανατολία-Τώρα όμως η Τουρκία αρχίζει μια μεγάλη πορεία¨…

No Comments Share:

Κουρτουλμούς: “Αν συνεχίσει έτσι η Τουρκία θα κατασκευάσει και οι κινητήρες για αεροσκάφη και άρματα μάχης”

Ο Νουμαν Κουρτουλμούς-αντιπρόεδρος του κόμματος ΑΚΡ δήλωσε : Γνωρίζουν πως αν συνεχιστεί η ασταμάτητη άνοδος της Τουρκίας λίγα χρόνια αργότερα η Τουρκία θα στήσει το δικό της αντιαεροπορικό αμυντικό σύστημα”.

….

Η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο ερευνά για πετρέλαιο φυσικό αέριο και υδρογονάνθρακες. Έβαλαν μπροστά την Ελλάδα, από πίσω της έβαλαν την Γαλλία, από πίσω της την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Συμβούλιο της Ευρώπης ,μέχρι και το ΝΑΤΟ ενεργοποίησαν. Και είπαν “Μην τυχόν βγείτε από τα σύνορα που έχουν χαραχθεί για σας στην Ανατολική Μεσόγειο”. Τι ήταν εκείνα τα σύνορα ; Ήταν ο χάρτης της Σεβίλλης πού επρόκειτο για μία νέα συνθήκη των Σεβρών. Εμείς ως Τουρκία όλα αυτά τα λόγια τις αντιρρήσεις και τις προειδοποιήσεις τις ακούσαμε; Όχι δεν τις ακούσαμε. Πήραμε το χάρτη της Σεβίλλης και τον πετάξαμε στο σκουπιδοτενεκέ. Μαζί με τη συμφωνία που συνάψαμε με την Λιβύη, στηρίξαμε τα δικαιώματά μας και το δίκαιο μας στη Μεσόγειο. Ούτε θέλουμε να φάμε τα δικαιώματα κανενός ούτε επιτρέπουμε να φάνε τα δικά μας. Αυτό είναι ένας από τους κωδικούς αυτού του αγώνα.

…..

Είχαμε δηλώσει πως “Είμαστε μία χώρα η οποία θα στέκεται όπου κι αν επιβάλουν τα εθνικά μας συμφέροντα”. Αυτήν την εικόνα μην την ξεχάσετε. Εγώ την χάραξα στη μνήμη μου. Αυτήν την εικόνα θα τη στείλουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας. Ακριβώς αυτές τις μέρες το πλοίο Ορούτς Ρέις πηγαίνει στη Μεσόγειο. Στις μέρες που είχαν αντιρρήσεις οι Δυτικοί. Δεξιά και αριστερά του τουρκικές φρεγάτες, από πάνω ελικόπτερα και από πάνω τους αεροπλάνα. Το μήνυμα ήταν πως ότι κι αν λέει ο κόσμος εμείς συνεχίζουμε το δρόμο μας. Αυτή η εικόνα είναι η εικόνα της ασταμάτητης ανόδου της Τουρκίας.

……

Ως Τουρκία διανύουμε μία ιστορική περίοδο. Ένα παγκόσμιο κράτος τεμαχίζοντας το σε 20 χρόνια, το φυλάκισαν στα εδάφη της Ανατολίας. Και δεν αρκέστηκαν σε αυτό. Εμείς εδώ για πολλά χρόνια αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε είδος παιχνίδια και κόλπα του ιμπεριαλισμού. Παρόλα αυτά η νεαρή δημοκρατία σηκώθηκε στα πόδια της. Και τώρα η Τουρκία άρχισε πάλι μία μεγάλη πορεία”.

……

Kurtulmuş: “Türkiye böyle devam etsin, uçak ve tank motorunu da yapacak” – Haber  14/11/2020

Previous Article

Πολύ καλές οι δηλώσεις Βέμπερ, αλλά πράξεις δεν βλέπουμε…

Next Article

Ο Πούτιν είπε στους Αζέρους να φροντίσουν τις εκκλησίες στο Καραμπάχ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *