Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΗΡΥΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

0 σχόλια Share:

600 φοιτητές θα σταλούνε για εκπαίδευση στην Ρωσία

600 άτομα που θα εργαστούνε στον πυρηνικό σταθμό που σχεδιάζεται να γίνει στο Ακουγιού της Μερσίνας στέλνονται για εκπαίδευση στην Ρωσία.Οι φοιτητές θα σπουδάσουν με υποτροφία στην Ρωσία, θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες τους, ενώ όταν επιστρέψουν η δουλειά τους είναι ¨εγγυημένη¨. Θα προσληφθούνε σε δουλειά με υψηλό μισθό ενώ ιδιαίτερα θα είναι και τα έξτρα δικαιώματα που θα έχουν.

……………

Μιλώντας σχετικά με το θέμα αυτό ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ, είπε πως φέτος θα πάνε για να εκπαιδευτούν ως πυρηνικοί μηχανικοί 75 φοιτητές, και ότι από 300 που θα πήγαιναν συνολικά, ανέβασαν το νούμερο σε 600. Τα υπουργείο θα ανακοινώσει την Δευτέρα τις τελευταίες σχετικά με το θέμα λεπτομέρειες.

Ο υπουργός Τανέρ Γιλντίζ ανέφερε πως ¨για να καλυφθεί η ταχύτητα ανάπτυξης της Τουρκίας είναι ανάγκη ως το 2023 τμήμα του δεύτερου και τρίτου πυρηνικού σταθμού να λειτουργεί και ένα τμήμα να κατασκευάζεται¨.

Ανέφερε επίσης πως ενώ οι εργασίες για το στήσιμο του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού της Μερσίνας από την Ρωσική Ομοσπονδία ακολουθούν την πορεία τους, συνεχίζονται επίσης και οι διαπραγματεύσεις για κατασκευή νέων πυρηνικών σταθμών.

………….

Εφ. Χουριέτ 12-5-2012

Previous Article

ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΓΚΟΥΤΕΡΣΛΟΧ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΓΚΑΓΚΑΟΥΖΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *