Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Διαμαρτυρία Ερντογάν στον Τριντώ του Καναδά για την αναστολή εξαγωγών προϊόντων για drone

No Comments Share:

Αργά το βράδυ της Παρασκευής το γραφείο του Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε στον Kαναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντώ, ότι η αναστολή από τον Καναδά της εξαγωγής τεχνολογίας drone δεν είναι σύμφωνη με το πνεύμα της συμμαχίας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα ο Καναδάς ανέστειλε την εξαγωγή τεχνολογίας drone, καθώς διερευνά ισχυρισμούς ότι ο εξοπλισμός αυτός χρησιμοποιήθηκε από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν σε μάχες με την Αρμενία.
Η τουρκική προεδρία ανέφερε πως σε τηλεφωνική κλήση που είχε ο Ερντογάν με τον Τριντώ την Παρασκευή, συζήτησαν για τη βελτίωση των σχέσεων και την αύξηση του διμερούς εμπορίου, προσθέτοντας ότι μίλησαν και για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν τη συνεργασία στον αμυντικό τομέα.
Η προεδρία ανέφερε πως κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως η αναστολή από τον Καναδά της εξαγωγής ορισμένων στρατιωτικών προϊόντων προς την Τουρκία λόγω της σύγκρουσης Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας, είναι κάτι που είναι αντίθετο με το πνεύμα της συμμαχίας.
Μετά από την ανακοίνωση του Καναδά για την αναστολή του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας είχε δηλώσει ότι πρόκειται για μία πολιτική διπλών μέτρων και σταθμών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία για τις στρατιωτικές εξαγωγές της Τουρκίας προς το Αζερμπαϊτζάν, έχουν αυξηθεί έξι φορές φέτος με τις πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού να φτάνουν μόνο τον προηγούμενο μήνα στα 77 εκατομμύρια δολάρια.

………………..

https://www.reuters.com/article/uk-armenia-azerbaijan-canada-turkey-idUSKBN27209K?taid=5f8aaf0c5eece80001c9fedc&utm_campaign=trueAnthem:+Trending+Content&utm_medium=trueAnthem&utm_source=twitter

17/10/2020

Previous Article

Χουριέτ : ¨Η Ελλάδα χτίζει τείχος προς την ανθρωπιά¨ 😂

Next Article

Σχετικά με την Επιτροπή Μπακογιάννη

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *