Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ : “Η Τουρκία για μας είναι κάτι πολύ περισσότερο από τους S-400”

0 σχόλια Share:

O Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ δήλωσε :” Η συμβολή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και η συνεργασία του ΝΑΤΟ με την Τουρκία είναι πολύ πιο βαθιά και διευρυμένη από τα F-35″.

H αμερικανική διοίκηση είχε ανακοινώσει πως σε περίπτωση που η Άγκυρα παραλάμβανε τους πυραύλους S-400 από τη Ρωσία θα εφαρμοζόταν κυρώσεις στην Τουρκία. Tο Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει πως θα αναστέλλονταν η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35. Μεταξύ των πιθανών κυρώσεων είναι και το να συμπεριληφθεί η Τουρκία στα πλαίσια του νόμου CAATSA. Η μεταφορά των S-400 προς την Τουρκία άρχισε στις 12 Ιουλίου.

Ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε πως παρακολουθεί στενά τη διαδικασία παραλαβής των s-400 που πήρε η Τουρκία από τη Ρωσία και πρόσθεσε πως “Tο τι είδους αμυντικά συστήματα θα πάρει μία χώρα το αποφασίζει η ίδια. Aυτό που είναι σημαντικό για το ΝΑΤΟ είναι αυτά τα συστήματα αν μπορούν να εργαστούν ή όχι αρμονικά με τα συστήματα του ΝΑΤΟ”.

O Στόλτενμπεργκ είπε επίσης πως οι S-400 είναι ασύμβατοι με τα συστήματα αεράμυνας του ΝΑΤΟ πως δεν μπορούν να ενσωματωθούν σε αυτά και ότι ούτε η Τουρκία υπέβαλε κάποιο τέτοιο αίτημα.

Ο Γενικός Γραμματέας αναφερόμενος στις σχέσεις της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ, είπε πως είναι πολύ πιο βαθιές και διευρυμένες από τα F-35 και πρόσθεσε πως δεν υποτιμά το θέμα των S-400 αλλά η Τουρκία είναι κάτι πολύ παραπάνω από τους S-400.

http://www.diken.com.tr/nato-genel-sekreteri-turkiye-bizim-icin-s-400lerden-cok-daha-fazlasidir/

18/7/2019

Previous Article

Οι μαριονέτες της Τουρκίας και τα δήθεν συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων….

Next Article

Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών : ¨Καλούμε τις ΗΠΑ να αλλάξουν γνώμη στο λάθος αυτό, που θα ανοίξει ανεπανόρθωτες πληγές στις στρατηγικές μας σχέσεις¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *