Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο Γ.Γ. υπερασπίστηκε την Τουρκία απέναντι στην επίθεση του Γερμανού βουλευτή…

No Comments Share:

……

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων στην κοινοβουλευτική σύνοδο του ΝΑΤΟ, το μέλος της γερμανικής αντιπροσωπείας Γιούργκεν Τρίττιν, ανέφερε πως η Τουρκία δεν μοιράζεται τις ίδιες αξίες με το ΝΑΤΟ και πρόσθεσε πως “Η Τουρκία δεν είναι κράτος δικαίου”.

Ο Γερμανός βουλευτής χαρακτήρισε την τουρκική κυβέρνηση ως “καθεστώς Ερντογάν”, είπε πως η Τουρκία παραβιάζει το εμπάργκο του ΟΗΕ προς τη Λιβύη και ότι σήμερα απείλησε γερμανικά πλοία στη Μεσόγειο. Ο Τρίττιν ανέφερε πως “Η Τουρκία παραβιάζει την ΑΟΖ της ΕΕ. Παραβιάζει επίσης την εκεχειρία του ΟΑΣΕ με τη στήριξη που παρέχει προς το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Δεν πρέπει πια να δούμε πως η Τουρκία δεν είναι ένας εταίρος, αλλά μία απειλή ή μια χώρα που εκμεταλλεύεται το ΝΑΤΟ; ”

Απαντώντας στο Γερμανό βουλευτή ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε : “Η Τουρκία είναι ένας πολύτιμος και σημαντικός σύμμαχος. Η Τουρκία παίζει σημαντικό στον διεθνή αντιτρομοκρατικό αγώνα. Η Τουρκία είναι ο μόνος σύμμαχος όποιος πολεμά στην περιοχή την ISIS σε Ιράκ και Συρία. ….”

……

Τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ και πρόεδρος της τουρκικής αντιπροσωπείας Οσμάν Ασκίν Μπακ, ο οποίος μετά το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, αντέδρασε και αυτός σε αυτά που είπε ο Γερμανός βουλευτής.

Ο Μπακ ευχαρίστησε τον Στόλτενμπεργκ που είπε πως η Τουρκία είναι ένας πολύτιμος και σημαντικός σύμμαχος και ακολούθως είπε τα εξής : “Καταγγέλλω τις δηλώσεις του Γερμανού βουλευτή για την Τουρκία και τον πρόεδρό μας. Η Τουρκία είναι μία δημοκρατική χώρα και πολλές αποστολές του ΝΑΤΟ υπηρετούν εκεί. Όπως είπε και ο γενικός γραμματέας η Τουρκία είναι η μόνη χώρα η οποία πολεμά στήθος με στήθος στη Συρία με την ISIS. Οι διαφωνίες στην Ανατολική Μεσόγειο και σε άλλα θέματα μπορούν να συζητηθούν. Αυτά εξετάστηκαν στην συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα ο γενικός γραμματέας με τον πρόεδρο Ερντογάν. Οι δηλώσεις του Γερμανού βουλευτή για την Τουρκία δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές”

NATO Parlamenter Asamblesi’nde Türk heyetinden Alman milletvekiline tepki – Haber

23/11/2020

Previous Article

¨Η ΕΕ να αντιληφθεί την αξία που θα της δώσει η ένταξη της Τουρκίας¨…

Next Article

Επίθεση από γυναίκες αντάρτες σε τουρκικό φυλάκιο- Βίντεο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *