Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Γραμματέας του ΝΑΤΟ : ¨Πρέπει να αντιληφθούμε την σημασία της Τουρκίας ως συμμάχου στο ΝΑΤΟ¨…

No Comments Share:

Στόλτενμπεργκ: NATO και Τουρκία εξακολουθούν να διαφωνούν για τους ρωσικούς πυραύλους

Σύμφωνα με το πρακτορείο AFP, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γιενς Στολτενμπεργκ δήλωσε την Πέμπτη πως το ΝΑΤΟ και η σημαντική χώρα-μέλος Τουρκία απέτυχαν στο να βρουν κοινό έδαφος σχετικά με την επίμαχη παραλαβή του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 από την Ρωσία.

Η παραλαβή του συστήματος αυτού από την Τουρκία, είναι μια ιδέα που υποστηρίζει σφόδρα ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογος του Ερντογάν, που όμως έχει ενοχλήσει τους συμμάχους της Άγκυρας στο ΝΑΤΟ και υπάρχει και ο κίνδυνος των αμερικανικών κυρώσεων.

Ο Στόλτενμπεργκ μιλώντας στο παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, σε πάνελ στο οποίο μετείχε και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου (που υπερασπίστηκε σταθερά την συμφωνία)  είπε πως ¨Μέχρι τώρα δεν κατέστη δυνατό να φτάσουμε σε μια συμφωνία. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί ώστε να βρούμε ένα τρόπο να λύσουμε αυτά το θέμα, καθώς είναι ένα από τα θέματα που προκαλούν προβλήματα με την συμμαχία, αυτό δεν μπορούμε να το αρνηθούμε¨.

Ωστόσο ο Τσαβούσογλου υποστήριξε πως η Τουρκία δεν είχε άλλη επιλογή παρά το να αγοράσει τους S-400, λόγω της συρρικνωμένης παρουσίας των αεροπορικών συστημάτων του ΝΑΤΟ στα παραβιαζόμενα της σύνορα, περιλαμβανομένων αυτών με την Συρία.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως ¨Δεν πιστεύουμε πως είναι ασύμβατοι )με τα νατοϊκά συστήματα). Πρόκειται για αμυντικό σύστημα και δεν αποτελεί καμία απειλή για τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ¨.  Πρόσθεσε πως η Τουρκία πρότεινε μια ¨ομάδα εργασίας¨ από το ΝΑΤΟ που θα έλυνε το θέμα.

Ο Στόλτενμπεργκ έδωσε έμφαση λέγοντας πως ¨Πρέπει να αντιληφθούμε την σημασία της Τουρκίας ως συμμάχου στο ΝΑΤΟ¨ και επιβεβαίωσε πως η Τουρκία , έκανε μια τέτοια πρόταση.

Τurkishminute.com

23/1/2020

Σχ. : Είμαστε σε μια ωραία συμμαχία…

Μόλις μας επιτεθεί το Ιράν (…) θα μας σώσει

Previous Article

Η Μοσάντ παρακολουθεί το πλοίο TCG Anadolu, η Ελλάδα σχεδιάζει τίποτε για να το αντιμετωπίσει ;

Next Article

Δράσεις από Μονάδες Εκδίκησης σε Ντιγιαρμπακίρ και Κωνσταντινούπολη

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *