Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΑΥΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΜΠΟΥΚΟ

No Comments Share:

O γερμανικός ενεργειακός κολοσσός RWE ανακοίνωσε πως μπορεί να αλλάξει γνώμη για το σχέδιο Ναμπούκο.

Η RWE με αυτό τον τρόπο υπήρξε η τελευταία εταιρία που δηλώνει πως μπορεί να αποχωρήσει από το σχέδιο του αγωγού φυσικού αερίου Ναμπούκο, τον αγωγό που σχεδιάστηκε για να μειώσει την εξάρτηση της Ευρώπης από την Ρωσία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της RWE ¨Αυτή την στιγμή βλέπουμε το αν το σχέδιο αυτό συνάδει ή όχι με τους εμπορικούς και στρατηγικούς μας στόχους¨, επιβεβαιώνοντας έτσι σχετικό δημοσίευμα που είχε δημοσιεύσει νωρίτερα το περιοδικό Der Spiegel.

Στα τέλη Απριλίου ο ουγγρικός πετρελαϊκός όμιλος MOL ανακοίνωσε πως θα πουλήσει τις μετοχές του από τον Ναμπούκο και ότι λόγω των διοικητικών προβλημάτων που πιστεύει πως θα αντιμετωπίσει το σχέδιο κατά την επόμενη περίοδο, προτίθεται να αποσύρει την οικονομική του στήριξη.

Για το σχέδιο του Ναμπούκο το 2002 είχε υπογραφεί κοινή συμφωνία ανάμεσα στην ουγγρική ΑΟL, την αυστριακή OMV, την βουλγαρική Bulgargaz, την ρουμανική Transgaz, την τουρκική BOTAŞ και την γερμανική RWE.

Ο αγωγός αυτός συνολικού μήκους 3.900 χιλιομέτρων αναμένεται να μεταφέρει από τα τέλη του 2017 31 εκ. κυβικά μέτρα φυσικά αερίου στην Αυστρία από την θάλασσα Χαζάρ μέσω Τουρκίας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας και Ουγγαρίας.

Το σχέδιο αυτό έχει την στήριξη της Ε.Ε., η Ρωσία το βλέπει ως ανταγωνιστικό του σχεδίου South Stream, ενώ αντιμετωπίζει και προβλήματα μειωμένης τροφοδότησης από πηγές φυσικού αερίου.

 Εφ. Χουριέτ 13-5-2012

Σχόλιο : Και μόνο το σχέδιο του που βλέπει κανείς αντιλαμβάνεται πως δεν είναι αγωγός υπέρ των ελληνικών συμφερόντων. Οπότε μακάρι να βουλιάξει. 

Previous Article

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Next Article

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 19ης ΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ—ΒΙΝΤΕΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *