Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕ

0 σχόλια Share:

Η δήλωση της Τουρκίας για την συμφωνία του Μοντρέ εξέπληξε την Ρωσία

rusy2

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως ¨με έκπληξη αντιμετώπισε¨ την δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας ο οποίος αναφερόμενος σε ισχυρισμούς του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την εφαρμογή της συνθήκης του Μοντρέ, είπε πως υπό κανένα τρόπο δεν αντανακλούν την αλήθεια.

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σε γραπτή του ανακοίνωση είχε αναφέρει πως η συνθήκη του Μοντρέ έχει επιφέρει περιορισμούς σχετικά με την παρουσία των πολεμικών πλοίων χωρών που δεν έχουν ακτές στην Μαύρη Θάλασσα, καθώς αυτού του είδους τα πλοία δεν μπορούν να μείνουν πάνω από 21 μέρες, ανεξαρτήτως του σκοπού για τον οποίο εισήλθαν.

Στην ανακοίνωση καταγράφονται τα εξής : ¨Τα στοιχεία δείχνουν πως το πλοίο ‘USS Taylor’ των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων εισήλθε στην Μαύρη Θάλασσα στις 5 Φεβρουαρίου και εξήλθε στις 9 Μαρτίου. Δηλαδή παραβίασε κατά 11 μέρες το διάστημα που ορίζει συνθήκη του Μοντρέ. Η τουρκική πλευρά δεν μας ενημέρωσε σχετικά με αυτή την καθυστέρηση. Τις σχετικές με αυτό το θέμα ανησυχίες μας τις μεταφέραμε με νότα στην τουρκική και στην αμερικανική πλευρά¨.

Η ανακοίνωση εμπεριέχει την φράση ¨Ελπίζουμε πως η Τουρκία και ι άλλες χώρες που δεν έχουν ακτές στην Μαύρη Θάλασσα να εφαρμόσουν στο μέλλον τις υποχρεώσεις τους¨.

Σε δήλωση που έκανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στις 3 Απριλίου, σχετικά με το διάστημα παραμονής των αμερικανικών πλοίων στην Μαύρη Θάλασσα είχε πει πως ¨Το τελευταίο διάστημα δύο φορές αμερικανικά πλοία παρέτειναν το καθορισμένο διάστημα επεκτείνοντας τα καθήκοντα τους. Αυτό ήταν κάτι που δεν έγινε βάσει των κανόνων της συνθήκης. Εμείς σχετικά με αυτό το θέμα καλέσαμε να προσέχουν οι ΗΠΑ και η Τουρκία ως χώρα ιδιοκτήτρια των στενών¨.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τανσού Μπιλγκίτς δήλωσε πως οι σχετικοί με την συνθήκη του Μοντρέ ισχυρισμοί του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, δεν αντανακλούνε την αλήθεια. Ο Μπιλγκίτς σε γραπτή απάντηση που έβγαλε σχετικά με το θέμα είχε αναφέρει πως ¨Η Τουρκία 78 χρόνια τώρα εφαρμόζει αυστηρά την συνθήκη του Μοντρέ. Οι σχετικές με την εφαρμογή της συνθήκη του Μοντρέ δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν αντανακλούν υπό κανένα τρόπο την αλήθεια¨

Haber. sol.org 10/4/2014

Previous Article

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑ…

Next Article

ΠΕΡΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *