Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τσαβούσογλου: ¨Αν υπάρξουν αμερικανικές κυρώσεις θα τις ανταποδώσουμε¨

0 σχόλια Share:

…….

¨Λιβύη και Συρία, αυτές οι περιοχές δεν αποτελούν πεδία ανταγωνισμού μεταξύ Τουρκίας και Συρίας. Υπάρχουν πεδία στα οποία Τουρκία και Ρωσία ομονοούν και άλλα στα οποία δεν ομονοούν, αλλά δεν μπορείτε να λέτε πως Τουρκία και Ρωσία σε αυτές τις δύο χώρες ανταγωνίζονται. Σε κάποια πεδία δεν έχουμε τις ίδιες απόψεις αλλά εργαζόμαστε μαζί για να φτάσουμε σε μία μόνιμη λύση στην Συρία.”

“Αν εφαρμοστούν κυρώσεις η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να τις ανταποδώσει”

Όταν ρώτησαν τον Tσαβούσογλου ποια θα είναι η στάση της Τουρκίας αν οι ΗΠΑ εφαρμόσουν κυρώσεις λόγω των S-400, εκείνος απάντησε ως εξής : “Οι κυρώσεις και η γλώσσα των απειλών ποτέ δεν ωφέλησαν. Οι ΗΠΑ πρέπει να το αντιληφθούν αυτό. Πιστεύω μάλιστα πως το αντιλήφθηκαν. Ο Τραμπ είναι ενάντιος στις κυρώσεις. αλλά εάν εφαρμοστούν οι κυρώσεις τότε η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να τις ανταποδώσει. Δεν θέλω να μιλάω για το πλέον άσχημο σενάριο σχετικά με τις σχέσεις μας. Εργαζόμαστε ώστε χωρίς κυρώσεις και δια μέσω του διαλόγου να ξεπεράσουμε το θέμα”
………
Οταν ο Τσαβούσογλου ρωτήθηκε αν η Τουρκία έχει αλλάξει θέση ή όχι σχετικά με το καθεστώς Άσαντ, εκείνος απάντησε ως εξής:

“Η θέση μας είναι ξεκάθαρη.Πιστεύουμε πως κάποιος ο οποίος σκότωσε περισσότερους από 500.000 ανθρώπους, δεν μπορεί δεν θα μπορέσει να ενώσει την χώρα. Για αυτό το λόγο πιστεύουμε πως η κυβέρνηση σε αυτό το διάστημα δεν είναι νόμιμη, αλλά εντέλει αν ετοιμαστεί ένα Σύνταγμα για  δημοκρατικές και δίκαιες εκλογές, αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αποφασίσει ο λαός της Συρίας. Αλλά ξεκάθαρα εμείς πιστεύουμε το εξής μετά από αυτά που έγιναν στα τελευταία δέκα χρόνια ο Άσαντ δεν μπορεί να ενώσει τη χώρα.”.

……………..

https://www.yeniakit.com.tr/haber/cavusoglundan-abdye-tepki-karsilik-veririz-h1576359004-f66801.jpg-964228.html

15/12/2019

Previous Article

Η ¨φωτογραφία¨ της ημέρας….

Next Article

Οι βρώμικες δουλειές της Τουρκίας περνάνε από μπροστά μας…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *