Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Συμμορίες τζιχαντιστών μεταφέρονται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας…

No Comments Share:

Η Τουρκία απειλεί τη Ρωσία με συμμορίες

Στην Συρία εγκαινιάστηκαν κέντρα καταγραφής οικογενειών που θέλουν να μεταβούν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Τα κέντρα αυτά βρίσκονται στην περιοχή του Αφριν.
Έστω κι αν χάρη στη Ρωσία σταμάτησε η κατάσταση πολέμου μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας, φαίνεται πως η συγκρουσιακή αυτή κατάσταση θα συνεχιστεί για καιρό ακόμη. Η Τουρκία που υπό την προεδρία του Ερντογάν ασκεί μία νεο-οθωμανική πολιτική, ξεκάθαρα πια στηρίζει και βοηθά τις επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν. Η Τουρκία με αυτά που έκανε στο Αζερμπαϊτζάν συνιστά ανοιχτή απειλή για τη Ρωσία. Για ποιο λόγο ;

Μετά από την υπογραφή της συμφωνίας Ειρήνης ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ ανακοίνωσε πως τα γκρεμισμένα κτίρια που βρίσκονται στις απελευθερωμένες περιοχές θα χτιστούν ξανά με κρατικά χρήματα και όλες οι πολιτιστικές αξίες και τα κτίσματα θα προστατευτούν, ενώ όπως είπε θα δοθούν ισότιμα δικαιώματα στον αρμενικό πληθυσμό. Ανέφερε πως σε αυτά τα εδάφη εγκαθιστώντας Αζέρους θα διασφαλίσει την εξέλιξη.

Αλλά φάνηκε ότι την πλειοψηφία εξ αυτών που δήλωσε δεν θα τα πραγματοποιήσει. Η Τουρκία γιόρτασε την επιτυχία του Αζερμπαϊτζάν με το σύνθημα “δυο κράτη ένα έθνος”, ενώ ο Ερντογάν πού ονειρεύεται να αναστήσει την οθωμανική αυτοκρατορία και να μεγεθύνει την επιρροή της Τουρκίας αυτά τα εδάφη, κινητοποιήθηκε. Η Άγκυρα κινείται πολύ άνετα στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν και εμπλέκεται σε όλες τις δουλειές αυτής της χώρας. Ο Αλίεφ συνεχώς ευχαριστεί την Τουρκία και εκφράζει όρκους ατελείωτης φιλίας.
Ο Ερντογάν άρχισε να κινείται ενεργά στα εδάφη που πέρασαν στον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν. Η φωνή του Αλίεφ ξαφνικά κόπηκε. Στο μεταξύ η Τουρκία άρχισε να εγκαθιστά στο Ναγκόρνο Καραμπάχ κάποιες συμμορίες που υπάγονται σε αυτήν και τις οικογένειές τους. Δηλαδή δεν εγκαθιστα εδώ μόνο τις συμμορίες αλλά και τις οικογένειές τους. Φυσικά πρόκειται για Τουρκμένους της Συρίας όπως και άλλοι Τούρκοι από άλλες περιοχές. Άλλωστε η τουρκική προπαγάνδα υποστηρίζει πως το Καραμπάχ είναι δικό τους έδαφος και αποτελεί μάνα πατρίδα.
Στην Συρία εγκαινιάστηκαν κέντρα καταγραφής οικογενειών που επιθυμούν να πάνε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Αυτά τα κέντρα βρίσκονται στην περιοχή του Άφριν. Είναι σαφές το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για τη Ρωσία.
….
Φυσικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ειρηνικοί χωρικοί και αγρότες. Πρόκειται για εξτρεμιστικά στοιχεία που διάλεξαν τον φανατισμό.

Η Τουρκία χωρίς να υπολογίζει τίποτε, συνεχίζει την κατακτητική πολιτική στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν. Συμμορίες από τη Συρία, ήδη υπάρχον στο Καραμπάχ κι αν δεν εμποδιστεί ο πολλαπλασιασμός τους, τότε στο μέλλον ζημιά θα υποστούν όχι μόνο οι Αρμένιοι αλλά και οι Αζέροι και οι Κούρδοι. Το να διαμορφώνεται ένας τέτοιος κίνδυνος στα σύνορα με τη Ρωσία, είναι κάτι που δεν είναι καθόλου καλό για την Μόσχα.

Παρακολουθώντας την εξωτερική πολιτική της τελευταίας περιόδου της τουρκικής κυβέρνησης, ο καθένας αναρωτιέται ως πού θα πάει. Που θα ξεπεραστεί η δύναμη της Τουρκίας; Αυτή τη στιγμή είναι η πλέον ασταθής χώρα στην Ευρώπη Ασία. Κάτω από τις εντυπώσεις της επιθετικότητας και της επιτυχίας στην εξωτερική πολιτική, κρύβονται εσωτερικές αδυναμίες και προβλήματα. Θα είναι πιο σωστό σε μεταγενέστερους χρόνους να προσδοκούμε διαφορετικές εξελίξεις στην Τουρκία.

Ισχάν Μιρόγιεφ

İşxan Miroyev – Türkiye Rusya’yı çetelerle tehdit ediyor- Artı Gerçek

2/12/2020

Previous Article

Σμύρνη- Γυμναστήριο νοσοκομείου που μετατρέπεται σε νοσοκομείο εκστρατείας

Next Article

 Τσαβούσογλου: ¨Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις μαξιμαλιστικές θέσεις Ελλάδας και Κύπρου¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *