Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Η Τουρκία θα ανταποδώσει τις κυρώσεις προς τις ΗΠΑ σε τρόπο και χρόνο που θα κρίνει σκόπιμο¨

No Comments Share:

Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε την απόφαση επιβολής μονομερών κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της απόκτησης των συστημάτων αεροπορικής άμυνας  S-400 από την Τουρκία.

Οι συνθήκες που ανάγκασαν την Τουρκία να αποκτήσει συστήματα S-400 είναι γνωστές. Ο ίδιος ο Πρόεδρος Τραμπ έχει παραδεχτεί σε πολλές περιπτώσεις ότι η αγορά της Τουρκίας ήταν δικαιολογημένη.

Οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ ότι τα συστήματα S-400 θα θέσουν σε κίνδυνο τα συστήματα του ΝΑΤΟ στερούνται οποιασδήποτε τεχνικής αξίας. Επιπλέον, η Τουρκία έχει επανειλημμένα προτείνει την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος με αντικειμενικό, ρεαλιστικό και πολιτικά αμερόληπτο τρόπο μέσω μιας ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ.

Ως εκ τούτου, η προσφυγή στις ΗΠΑ σε μονομερείς κυρώσεις, απορρίπτοντας την πρότασή μας για επίλυση αυτού του ζητήματος μέσω διαλόγου και διπλωματίας ως κατάλληλη για δύο συμμάχους, είναι απολύτως παράλογη.

Η Τουρκία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα εναντίον αυτής της απόφασης, η οποία θα επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις μας και θα ανταποδώσει με τρόπο και σε χρόνο που θα κρίνει σκόπιμο.

Η Τουρκία δεν θα αποφύγει ποτέ να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής της ασφάλειας. Με αυτήν την λογική, καλούμε τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν αυτήν την άδικη απόφαση όπως ανακοινώθηκε σήμερα και να διορθώσουν αυτό το σοβαρό λάθος το συντομότερο δυνατόν, τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα μέσω διαλόγου και διπλωματίας σύμφωνα με το πνεύμα της συμμαχίας .

Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας   14/12/2020

No: 321, 14 Aralık 2020, ABD’nin Ülkemize Karşı Açıkladığı Yaptırım Kararları Hk. / T.C. Dışişleri Bakanlığı

Previous Article

Κοριτσάκι 3 ετών εντοπίσθηκε λιπόθυμο και βιασμένο στα λασπόνερα του Καράτεπε στην Λέσβο…

Next Article

Κυνική χυδαιότητα από τον Μπαρζανί που σε συνεργασία με την Τουρκία στρέφεται κατά του ΠΚΚ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *