Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Κυρία Μέρκελ, τo ξέρετε πως υπάρχουν δημοσιογράφοι στην φυλακή ;

No Comments Share:

To ξέρετε πως υπάρχουν δημοσιογράφοι στην φυλακή ;

22

H Γερμανίδα πρωθυπουργός Άγγελα Μέρκελ αφήνοντας στην άκρη τα ανθρώπινα δικαιώματα, την δημοκρατία και τις ελευθερίες έκφρασης και τύπου που αποτελούν τις θεμελιώδεις αξίες της Ε.Ε., έρχεται στην Άγκυρα καλεσμένη του πρωθυπουργού Νταβούτογλου. Η Μέρκελ δεν θα συναντήσει ούτε την αντιπολίτευση ούτε οργανώσεις πολιτών. Την επικαιρότητα στην ημερήσια επίσκεψη της θα αποτελέσουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στα σύνορα της Τουρκίας ενάντια στην μετανάστευση.

Η Μέρκελ η οποία ερχόμενη στην Κωνσταντινούπολη και πριν από τις εκλογές της 1/11 είχε αποδείξει πως δεν δίνει σημασία στην δημοκρατική διαδικασία της Τουρκίας, θα έχει την Τρίτη της συνάντηση με τον Νταβούτογλου εντός δύο εβδομάδων. Η Μέρκελ η οποία κατά την επίσκεψη της τον Οκτώβριο στην Τουρκία είχε επαναλάβει την άποψη της για διαπραγματεύσεις Ε.Ε. – Τουρκίας με ¨ανοιχτό αποτέλεσμα¨, αυτή τη φορά στην επικαιρότητα της δεν θα βρίσκεται η υποψηφιότητα της Τουρκίας, αλλά ούτε και η διαδικασία εκδημοκρατισμού της. Στο πλαίσιο αυτό η Μέρκελ δεν αναμένεται να στηρίξει την ελευθερία έκφρασης ούτε των δημοσιογράφων μας Τζαν Ντουντάρ και Ερντέμ Γκιούλ που έχουν φυλακιστεί, ούτε των ακαδημαϊκών που συλλαμβάνονται, ούτε των χιλιάδων ατόμων που μηνύονται και δικάζονται λόγω αναρτήσεων τους σχετικά με το πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην επικαιρότητα της Μέρκελ που θα συναντηθεί και με τον Ερντογαν, θα βρεθούν τα εκ Συρίας πηγάζοντα θέματα. Αναμένεται να συζητηθούνε τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να επιτευχθεί στις 11 Φεβρουαρίου στις συνομιλίες του Μονάχου, μια εκεχειρία στην Συρία, όπως και σχετικά με την αναμενόμενη απόφαση από την σύνοδο υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ για εγκατάσταση Awacs στην Τουρκία. Αλλά το βασικό όμως θέμα θα είναι τα μέτρα που θα πάρει η Τουρκία για να εμποδίσει την παράνομη μετανάστευση.

………………..
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/477363/__Gazeteciler_hapiste_bilmiyor_musunuz_.html
7/2/2016

Previous Article

NEKΡΟΣ 16ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΠΥΡΑ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ

Next Article

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡAΚΤΟΡΕΙΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *