Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ

0 σχόλια Share:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕΡΚΕΛ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Η Γερμανίδα καγκελάριος επιμένει στην στάση της για την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

 Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ η οποία είναι γνωστή με την αρνητική της στάση για την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προέβη σε παρόμοιες δηλώσεις και στην Άγκυρα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, σχετικά με το θέμα είπε:

«Είμαι υπέρ της προόδου όμως είναι μια διαδικασία με ανοιχτό τέλος». Ο πρωθυπουργός Ερντογάν και η Μέρκελ μετά από τη συνάντησή τους, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου. Η Γερμανίδα ηγέτης η οποία ανέφερε πως κατά τη συνάντηση στον πρωθυπουργό επανέλαβε για ακόμη μια φορά τη στάση της, δήλωσε τα παρακάτω:

«Εμείς επιθυμούμε να σημειωθεί πρόοδος στη διαδικασία. Θα είναι καλό να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο και μετά θα προχωρήσουμε βήμα βήμα. Εμείς έχουμε μια διαδικασία με ανοιχτό τέλος. Έχει επιτευχθεί συμφωνία για το θέμα αυτό στην ΕΕ και δεν είναι ακόμη σαφές το αποτέλεσμα της διαδικασίας».

Η Μέρκελ σχετικά με το αίτημα της Τουρκίας στο πλαίσιο του αγώνα κατά της τρομοκρατίας για την έκδοση των τρομοκρατών, σημείωσε ότι τα δικαστήρια θα πάρουν την τελική απόφαση για το θέμα.  Η Γερμανίδα καγκελάριος, τόνισε ότι εάν τα άτομα αυτά καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, τα δικαστήρια δεν αποδέχονται το αίτημα για την έκδοσή τους.

TRT 25/2/2013

Σχ : Προσέξτε την φωτογραφία από την επίσκεψη της Μέρκελ. Ποτέ δεν θυμάμαι μια ανάλογη φωτογραφία από επίσκεψη  οποιουδήποτε Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία. Να πήγε δηλαδή στην Τουρκία και εκτός από την επίσκεψη στο μαυσωλείο του γενοκτόνου Κεμάλ, να έχει επισκεφτεί και καμμιά από τις εκκλησίες στην Καππαδοκία… Και το λέμε διότι τίποτε δεν είναι τυχαίο. Διότι όταν έχεις ηγέτες του  τύπου ¨Φάωμεν, πίωμεν, αύριο γαρ αποθνήσκωμεν¨, μετά προκοπή να μην περιμένετε… Οι Τούρκοι έχουν μια ωραία σχετική φράση : dinsiz köpekler vatan sizden ne bekler – Άθεα σκυλιά τι να περιμένει από εσάς η πατρίδα …

Previous Article

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΤΖΑΛΑΝ

Next Article

H ΣΥΡΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *