Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 174 ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ

No Comments Share:

Ερυθρό δελτίο αναζήτησης για τους 174 Ισραηλινούς

Ο εισαγγελέας που ασχολείται με την έρευνα για την επίθεση του Ισραήλ στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά στο οποίο έχασαν την ζωή τους 9 Τούρκοι πολίτες, έστειλε επιστολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης ζητώντας την σύλληψη των 174 Ισραηλινών που είναι ύποπτοι .

Ο εισαγγελέας Κωνσταντινούπολης Μεχμέτ Ακίφ Εκιντζί έγραψε επιστολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να μπορέσει να υποβάλλει μήνυση στους ύποπτους για την τέλεση των αδικημάτων και σε αυτούς που έδωσαν την εντολή

Κατά την επίθεση από αέρα και θάλασσα που έγινε από Ισραηλινούς κομάντο στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά στις 30-5-2011, 9 Τούρκοι πολίτες έχασαν την ζωή τους

Ο εισαγγελέας μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης έστειλε επιστολή στο Ισραήλ ζητώντας τα ακριβή στοιχεία αυτών που μετείχαν στην επίθεση αλλά απάντηση δεν ήρθε.

Στο μεταξύ κατά τις μέρες που πέρασαν το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (ΙΗΗ) υπέβαλε στην εισαγγελία σχεδιάγραμμα με ονόματα αυτών που μετείχαν και έδωσαν εντολές στην επιχείρηση καθώς και με φωτογραφίες 148 εξ αυτών.

Ο εισαγγελέας Εκιντζί εξέτασε τον φάκελο και τον έστειλε στο τμήμα Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Δικαιοσύνης. Το τμήμα αυτό έστειλε τον σχετικό φάκελο στο Ισραήλ ρωτώντας εάν αυτά τα άτομα μετείχαν ή όχι στην επίθεση.

Αίτημα για ερυθρό δελτίο

Όταν το Ισραήλ δεν απάντησε ούτε σε αυτήν την επιστολή, ο εισαγγελέας Εκιντζί έστειλε επιστολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης ζητώντας να εκδοθεί εντολή σύλληψης αυτών των ατόμων.

Στην επιστολή ζητείται να εκδοθεί από την Ιντερπόλ διεθνές ένταλμα σύλληψης.

……………

Εφ. Ραντικάλ 12-10-2011

Previous Article

ΜΕΒΛΙΤ (ΠΡΟΣΕΥΧΗ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΝΖΙΛΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Next Article

ΛΙΣΤΑ ΟΔΗΓΙΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *