Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

H κυβέρνηση της Τρίπολης επικύρωσε την στρατιωτική συμφωνία με την Τουρκία

0 σχόλια Share:

Η Λιβύη έθεσε σε εφαρμογή τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία

Η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης (GNA) έθεσε σε εφαρμογή τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία, όπως ανέφερε σε σημερινή της ανακοίνωση.
Η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης στη Λιβύη επικύρωσε τη συμφωνία ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία, όπως ανακοινώθηκε, σήμερα, Πέμπτη.

Η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι το μνημόνιο κατανόησης με την Τουρκία επικυρώθηκε, δίχως όμως να δίνει περισσότερα πληροφορίες.

Νωρίτερα, το δίκτυο Al Jazeera, επικαλούμενο πηγές από την κυβέρνηση της Τρίπολης, μετέδωσε ότι η Λιβύη «αποδέχεται» την πρόταση της Τουρκίας για στρατιωτική υποστήριξη.

Η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης στην οποία οι δύο χώρες κατέληξαν τον Νοέμβριο, περιλάμβανε δύο επιμέρους μνημόνια συνεργασίας: το ένα αφορά στη χάραξη θαλασσίων ζωνών στη Μεσόγειο, γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου. Το δεύτερο αφορά τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών.

Με την επικύρωση της συμφωνίας, ανοίγει ο δρόμος ώστε η κυβέρνηση της Λιβύης να ζητήσει τη στρατιωτική υποστήριξη της Άγκυρας.

Την Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα θα βελτιώσει τη συνεργασία της με τη Λιβύη προσφέροντας στρατιωτική υποστήριξη στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης και υποστηρίζοντας κοινά βήματα στη Μεσόγειο.

Το Σάββατο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε δηλώσει ότι μέχρι στιγμής η Λιβύη δεν είχε υποβάλει αίτημα για στρατιωτική στήριξη.

Sputnik  19/12/2019

Previous Article

“Αυτοί όλα μπορούν να τα κάνουν παιδί μου…”

Next Article

Μνήμες επίσκεψης Ερντογαν

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *