Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ναυτική βάση για την Τουρκία στην Μισράτα της Λιβύης…

No Comments Share:

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό θα στήσει ναυτική βάση στην Μισράτα

Οι τουρκικές ενοπλες δυνάμεις στήνουν στη Λιβύη μόνιμη ναυτική και αεροπορική βάση

Εμβαθύνεται η συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης. Στα πλαίσια αυτά αναφέρεται πως η πίστα τα υπόστεγα και η επισκευασμένη στρατιωτική βάση της Βατίγιε, δόθηκαν προς χρήση στην Τουρκία. Στη βάση αυτή θα εγκατασταθούν συστήματα αεράμυνας και ένοπλα ΜΕΑ που οδήγησαν σε επιτυχία την επιχείρηση κατά του Χαφταρ.
Στις 17 Αυγούστου 2020 κατά την επίσκεψη στην Λιβύη, ο υπουργός Αμύνης Χουλουσί Ακάρ και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Στρατηγού Γκιουλερ, συναντήθηκαν με τον υπουργό Αμύνης και αντιπρόεδρο του Κατάρ Μουχάμαντ Ελ Ατιγιε και με τον υφυπουργό Αμύνης της Λιβύης Σελαχαντίν εν Νεμρούς.
Αναφέρεται πως στις συζητήσεις υπογράφτηκαν μία σειρά από στρατιωτικές συμφωνίες. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε Το Αλ αραμπίγια Οι κυβερνήσεις Τουρκίας Κατάρ και Λιβύης υπέγραψαν συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας. Το Κατάρ στα πλαίσια της συμφωνίας αυτής θα χρηματοδοτήσει τα κέντρα στρατιωτικής εκπαίδευσης. Η Λιβύη θα στήσει στην Μισράτα ένα κέντρο τριμερούς συντονισμού. Επίσης στα πλαίσια της συμφωνίας θα στηθεί στην Μισράτα τουρκική ναυτική βάση. Σχετικά με την ναυτική βάση για την οποία έχει γίνει πολύς λόγος δεν έχει γίνει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση από την Προεδρία ή από άλλους φορείς.
…….

……

Türk Deniz Kuvvetleri Misrata’da deniz üssü kuracak

18/8/2020

Previous Article

Από το ¨Η Κύπρος κείται μακράν¨ του Καραμανλή στο ¨Μας έμπλεξαν οι Κύπριοι¨ κάποιων ελληνόφωνων……

Next Article

Tούρκοι χάκαραν την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *