Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τούρκος ΥΠ.ΕΞ. : ¨Αν μας υποβληθεί αίτημα για τουρκικό στρατό στην Λιβύη, θα το αξιολογήσουμε¨

0 σχόλια Share:

Στην τουρκική βουλή το μνημόνιο για ¨συμφωνία ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας¨ ανάμεσα σε Λιβύη και Τουρκία

Στην προεδρία της τουρκικής βουλής παρουσιάσθηκε τροπολογία σχετικά με το ¨Μνημόνιο Ασφάλειας και Στρατιωτικής Συνεργασίας¨ που υπογράφτηκε ανάμεσα στην Τουρκία και την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης.

Μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, υπογράφτηκε στις 27 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη ¨Μνημόνιο Ασφάλειας και Στρατιωτικής Συνεργασίας¨ και ¨Μνημόνιο Συμφωνίας για την Οριοθέτηση Περιοχών Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας¨.

Τις περασμένες μέρες πέρασε από την βουλή το μνημόνιο συμφωνίας για την οριοθέτηση περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις.

…………

Ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου δήλωσε σχετικά : ¨ Πρόκειται για ένα μνημόνιο κατανόησης σχετικά με την εκπαίδευση, την κατάρτιση, την ανταλλαγή τεχνικών γνώσεων και εμπειριών. Πέραν τούτου δεν εμπεριέχει κάτι άλλο. Παρόμοιες συμφωνίες είχαμε και στο παρελθόν. Ανανεώθηκε με μια νέα μορφή που  υπογράφτηκε και εγκρίθηκε. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια ένοπλη δύναμη στην Λιβύη, καθώς δεν έχει έρθει τέτοιο αίτημα. Ούτε υπάρχει κάτι τέτοιο σε αυτή την συμφωνία. Αλλά όπως έχει δηλώσει πρόσφατα ο ΠτΔ μας, αν υπάρξει αίτημα θα το αξιολογήσουμε¨.

Ο Τσαβούσογλου θύμισε πως για να σταλεί οποιαδήποτε στρατιωτική δύναμη εκτός της Τουρκίας είναι ανάγκη να περάσει πρώτα η σχετική τροπολογία από την τουρκική βουλή και πρόσθεσε πως  η Τουρκία μέχρι σήμερα έκανε βήματα σύμφωνα με το δικό της εσωτερικό δίκαιο και το διεθνές δίκαιο και με αυτή την λογική θα συνεχίσει αν κινείται.

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201912141040838070-libya-ile-turkiye-arasindaki-askeri-anlasmaya-iliskin-kanun-teklifi-tbmm-baskanligina-sunuldu/

14/12/2019

Previous Article

Βίντεο από επίθεση Κούρδων ανταρτών σε στρατιωτικό σημείο

Next Article

Βαριά τραυματισμένοι δύο ηλικιωμένοι από επιθέσεις σκυλιών στην Ροδόπη

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *