Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Tουρκία : ¨Θα υπερασπιστούμε το GNA ενάντια στον Χαφτάρ¨…

0 σχόλια Share:

Η Άγκυρα για ακόμη μια φορά υπενθύμισε πως τάσσεται στο πλευρό της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας στη Λιβυή και κατά του διοικητή του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.
Πυρά κατά του Χαλίφα Χαφτάρ, διοικητή του Εθνικού Στρατού της Λιβύης εξαπολύει για ακόμη μια φορά η Τουρκία.

Αυτή τη φορά τα πυρά προέρχονται από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Ο Χαφτάρ, ο ηγέτης των παράνομων ενόπλων δυνάμεων στην ανατολική Λιβύη, δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει την πολιτική συμφωνία της Λιβύης που εγκρίθηκε με το ψήφισμα 2259 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και αναλαμβάνει τον έλεγχο του κράτους της Λιβύης ως διοικητής του λεγόμενου Εθνικού Στρατού της Λιβύης. Με αυτήν την ανακοίνωση, ο Χαφτάρ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν επιδιώκει πολιτική λύση στην κρίση στη Λιβύη, δεν υποστηρίζει τις διεθνείς προσπάθειες σε αυτό το πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένων των συμπερασμάτων της Διάσκεψης του Βερολίνου, και στοχεύει στη δημιουργία στρατιωτικής δικτατορίας στη χώρα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Παράλληλα, κατηγορεί τον Χαφτάρ ότι προκάλεσε περαιτέρω εμβάθυνση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Λιβύη και εμπόδισε την προμήθεια των ιατρικών υλικών που χρειάστηκε ο λαός της Λιβύης εν μέσω πανδημίας.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ανταποκριθεί, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, σε αυτό το άτομο, το οποίο αναμφίβολα εξέθεσε την πρόθεσή του να ιδρύσει ένα καθεστώς χούντας στη Λιβύη. Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι όσοι τον υποστηρίζουν, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων χωρών που ενεργούν ως απόστολοι της δημοκρατίας, θα μοιράζονται την ευθύνη για τις ενέργειές του στα μάτια των Λιβύων», τονίζει του τουρκικό υπουργείο.
Τέλος, τονίζει πως η Άγκυρα θα υπερασπιστεί την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας έναντι του Χαφτάρ.

«Η Τουρκία, με αίσθημα ευθύνης λόγω των βαθιά ριζωμένων ιστορικών δεσμών της με την περιοχή, θα συνεχίσει σίγουρα να υποστηρίζει τον αδελφο Λιβυκό λαό στην υπεράσπιση της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας και όλων των άλλων νόμιμων θεσμών της Λιβύης που έχουν συσταθεί με την πολιτική συμφωνία της Λιβύης και θα υποστηρίξει τις προσπάθειες για μια πολιτική λύση», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.
Υπενθυμίζεται πως ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ που ηγείται του Εθνικού Στρατού (LNA), δήλωσε, τη Δευτέρα, πως «έλαβε λαϊκή εντολή» ώστε να κυβερνήσει τη Λιβύη, αλλά δεν διευκρίνισε από ποιον θεσμό.

Sputnik  29/4/2020

Previous Article

H στρατιωτική επιχείρηση ΕΙΡΗΝΗ στα ανοιχτά της Λιβύης άρχισε, αλλά τα ερωτήματα παραμένουν….

Next Article

Γερμανικό ίδρυμα Bertelsman : ¨Δικτατορία η Τουρκία¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *