Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκική εφημερίδα : ¨Τυφλώσαμε τα αεροσκάφη του Χαφτάρ¨

No Comments Share:

Tα έστειλε η Τουρκία – Τυφλώσαμε κανονικά τον Χαφτάρ

Την ώρα που ο βαρόνος του πολέμου της Δύσης-πραξικοπηματίας Χαφτάρ επιτίθεται στην νόμιμη κυβέρνηση UMH, πλέον δεν είναι τόσο άνετος όπως παλιά. Τα αμυντικά συστήματα που έστειλε η Τουρκία, έφτασαν τα αεροσκάφη του Χαφτάρ (που έστειλαν η Αίγυπτος και τα ΗΑΕ) σε σημείο να μην μπορούν να επιχειρήσουν. Τα ΗΑΕ βλέποντας τις δυσκολίες αυτές των πολιτοφυλακών, επιτάχυναν την βοήθεια τους.

Οι ΤΕΔ που μετέβησαν στην χώρα αυτή, μετά από έκκληση της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης για να την στηρίξουν στρατιωτικά, πλέον έχουν αλλάξει την εικόνα. Χάρη στα συστήματα αεράμυνας και τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, πλέον τα αεροσκάφη του Χαφτάρ, δεν μπορούν πια να επιτεθούν όπως επιθυμούν στην γραμμή Τρίπολη-Μισράτα. Τα τουρκικά όπλα σε μεγάλο βαθμό μείωσαν την αποτελεσματικότητα των ΜΕΑ που ελέγχουν οι στρατιώτες των ΗΑΕ. Ο Χαφτάρ τώρα μπορεί και πραγματοποιεί επιθέσεις μόνο με πυροβολικό και με πυραύλους μικρού βεληνεκούς. Με αυτά τα όπλα, όπως έχει ενοχλήσει δεκάδες φορές το αεροδρόμιο της Μιτίγκα, έτσι και χτες έπεσε ένας πύραυλος Γκράντ. Οι συσκευές εντοπισμού που έδωσε η Τουρκία στο UMH, εντός δευτερολέπτων εντόπισαν το σημείο που χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις του Χαφτάρ για την επίθεση και με μια αντεπίθεση το κατέστρεψαν. Το αεροδρόμιο Μιτίγκα έκλεισε προσωρινά για πτήσεις και σύντομα άνοιξε πάλι.

……………..

Παρά την δήθεν εκεχειρία ο στηριζόμενος από ΗΑΕ, Αίγυπτο, Γαλλία, Ρωσία και Ελλάδα Χαφτάρ συνεχίζει τις επιθέσεις του, ενώ στο πεδίο της μάχης η UMH συνεχίζει τις επιχειρήσεις ¨Οργισμένο Ηφαίστειο¨.

………

https://www.yeniakit.com.tr/haber/darbeci-hafter-destekcisi-bae-ve-misira-buyuk-sok-turkiyenin-gonderdigi-sistem-savas-ucaklarini-kor-etti-1055257.html

9/2/2020

Previous Article

Πέρασαν λέει χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες εντός της Συρίας….

Next Article

Ενθουσιάστηκε ο δήμαρχος με το μουσείο για την κατάκτηση της Προύσας !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *