Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τζιχαντιστής που πολεμά στην Λιβύη: ¨Προέρχομαι από τον τουρκικό στρατό, μεγαλύτερος μας αντίπαλος οι Ρώσοι¨…

No Comments Share:

Συνεχίζεται η συζήτηση για τις σχέσεις του τουρκικού στρατού με τις ακραίες ένοπλες συριακές ομάδες. Τελευταία είχε ακουστεί πως η Άγκυρα δίνει 2.000 $ στους Σύριους μαχητές , ενώ τους έχει υποσχεθεί και τουρκική υπηκοότητα.

Σύριος μαχητής ονόματι Αχμέντ που μίλησε στο αμερικανικό περιοδικό The New York Review of Books, δήλωσε πως ¨Εγώ προέρχομαι από τον τουρκικό στρατό. Όλοι μας διαθέτουμε σπίτια στην Κωνσταντινούπολη ή στο Γκαζιάντεπ.

………………

Σύμφωνα με την είδηση ο Αχμέντ δήλωσε : ¨Εμείς δεν είμαστε μισθοφόροι. Εμάς μας κάλεσε ο λαός της Λιβύης και ο στρατός. Εμείς είμαστε ενάντιοι στην δικτατορία¨. Σύμφωνα με όσα περιγράφει στο άρθρο ο Βέχρεϊ, κάποιοι Σύριοι μαχητές ανέφεραν πως η Τουρκία στέλνοντας μαχητές στην Λιβύη, απομακρύνεται από τον πόλεμο στην Συρία.

Ο Αχμέντ ανέφερε πως δεν θέλει να ¨εξαφανιστεί η Λιβύη σαν την Συρία¨  και πρόσθεσε τα εξής : ¨Θα μείνουμε εδώ για όσο μας χρειάζονται. Οι Ρώσοι είναι οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι μας, θέλουμε να πάρουμε εκδίκηση για αυτά που έκαναν στην Συρία¨

Σύμφωνα με την είδηση από την Artigercek, η Τουρκία δίνει μισθό 2 χιλ. $ στους Σύριους μαχητές και υπόσχεται τουρκική υπηκοότητα.

https://ahvalnews-com.cdn.ampproject.org/c/s/ahvalnews.com/tr/libya/libyada-savasan-cihatci-tukiye-ordusundanim?amp

28/1/2020

Σχ: Δεν είναι λέει μισθοφόροι, αλλά ε μάλλον βοηθάνε λίγο στο ηθικό και το 2.000$ ….

Previous Article

Ενοχλείται η Τουρκία από την προέλαση του συριακού στρατού….

Next Article

Το νέο βήμα του τουρκόψυχου συλλόγου, αυτή τη φορά στην Αθήνα….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *