Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Δήλωση περί πιθανών κυρώσεων για την Τουρκία, αλλά…

0 σχόλια Share:

Προειδοποίηση σε Τουρκία από Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία :” Δεν θα διστάσουμε να εξετάσουμε κυρώσεις”

Η Μέρκελ, ο Μακρόν και ο Κόντε που συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες και συζήτησαν το θέμα της Λιβύης, χωρίς να αναφέρουν το όνομα της Τουρκίας, ανακοίνωσαν πως “Δεν θα διστάσουμε να εξετάσουμε το θέμα των κυρώσεων στις εξωτερικές δυνάμεις”.
Ο πρωθυπουργός της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, συζήτησαν στις Βρυξέλλες το θέμα της Λιβύης και έκαναν έκκληση για διακοπή των συγκρούσεων στη χώρα και για εφαρμογή από μέρους των ξένων χωρών, του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ.
…..
Στη γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά από τη συνάντηση, οι τρεις ηγέτες ανέφεραν πως αισθάνονται βαθιά ανησυχία για την αύξηση της έντασης στην περιοχή και τον κίνδυνο περιφερειακής κλιμάκωσης.
……
Καλούμε όλους τους ξένους παίκτες να τερματίσουν τις επεμβάσεις τους και να σεβαστούν απόλυτα την απόφαση για εμπάργκο όπλων του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ. Είμαστε αποφασισμένοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να διασφαλίσουμε την πλήρη αποτελεσματικότητα της επιχείρησης Ειρήνη με σκοπό την αποτροπή της έντασης στην περιοχή. Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε την πιθανή χρήση κυρώσεων εάν το εμπάργκο εξακολουθεί να παραβιάζεται στη θάλασσα στην ξηρά ή στον αέρα και περιμένουμε τις προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση του Ευρωπαίου Υπάτου Εκπροσώπου Εξωτερικών Σχέσεων.”

…..

https://ilerihaber.org/icerik/almanya-fransa-ve-italyadan-turkiyeye-libya-uyarisi-yaptirim-konusunu-ele-almaktan-cekinmeyiz-115371.html

19/7/2020

Σχ. Όταν στην κοινή ανακοίνωση ούτε καν αναφέρεται το όνομα της Τουρκίας, η επιβολή κυρώσεων φαντάζει ακόμα πολύ μακρινή….

Previous Article

Πάπας: ¨Πονάω πολύ για την Αγία Σοφία¨

Next Article

Μουφτής Αιγύπτου: ¨Απαράδεκτη η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμι¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *