Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Πεντάγωνο: ¨Η Τουρκία στις αρχές του 2020 μετέφερε 3.800 μαχητές στην Λιβύη¨

No Comments Share:

Η Τουρκία έστειλε έως και 3.800 μαχητές στη Λιβύη στις αρχές του 2020, λέει το Πεντάγωνο

Το Associated Press την Παρασκευή μετέδωσε, πως το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, δήλωσε πως η Τουρκία στους πρώτους τρεις μήνες του έτους, έστειλε 3.500 με 3.800 μισθοφόρους για να πολεμήσουν στη Λιβύη.

Τα στοιχεία αναφέρονται σε τριμηνιαία έκθεση σχετικά με τις επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας στην Αφρική από τον εσωτερικό παρατηρητή του Πενταγώνου και δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

Το Πεντάγωνο δήλωσε ότι η Τουρκία έχει πληρώσει και προσφέρει υπηκοότητα σε χιλιάδες μισθοφόρους που μάχονται μαζί με την αναγνωρισμένη κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη κατά των δυνάμεων του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) με στρατηγό τον Χαλίφα Χαφτάρ, με έδρα την ανατολική Λιβύη, ο οποίος υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, από τη Ρωσία, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο στρατός των ΗΠΑ δεν βρήκε στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι οι μισθοφόροι συνδέονταν με το Ισλαμικό Κράτος ή την Αλ Κάιντα, παρά τις εκτεταμένες αναφορές για τους δεσμούς τους με ριζοσπαστικές ισλαμιστικές και τζιχαντιστικές ομάδες, σύμφωνα με την έκθεση.

Η έκθεση ανέφερε ότι οι μαχητές πιθανότατα είχαν οικονομικά κίνητρα και όχι ιδεολογικά ή πολιτικά.

…..

Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι οι τουρκικές αποστολές πιθανότατα αυξήθηκαν πριν από τις νίκες των δυνάμεων της Τρίπολης στα τέλη Μαΐου. Ανέφερε πως η  Αμερικανική Διοίκηση Αφρικής κατέγραψε πως επιπλέον 300 Σύριοι επαναστάτες, που υποστηρίζονται από την Τουρκία, προσγειώθηκαν στη Λιβύη στις αρχές Απριλίου. Πρόσθεσε επίσης πως η Τουρκία ανέπτυξε επίσης άγνωστο αριθμό Τούρκων στρατιωτών κατά τους πρώτους μήνες του έτους.

….

Οι δυνάμεις του GNA κινητοποιήθηκαν πρόσφατα γύρω από τα όρια της Σύρτης, μιας βασικής πόλης-στρατηγικής για τη βιομηχανία πετρελαίου της Λιβύης.

Ahvalnews  18/07/2020

Σχ. : Οι ΗΠΑ κάνουν τα ¨στραβά μάτια¨ στους ισλαμιστές κατσαπλιάδες που μετέφερε και μεταφέρει η Τουρκία στην Λιβύη.

Και ο λόγος που το κάνουν είναι διότι απλά ο Χαφτάρ φαίνεται να έχει μια κάποια υποστήριξη από την Ρωσία. Άρα αυτοί υποστηρίζουν τους αντιπάλους του, όποιοι κι αν είναι !

Previous Article

¨Στρατός¨ από trolls που επιτίθενται σε αντιφρονούντες του καθεστώτος Ερντογάν…

Next Article

Βίντεο με χαμηλή πτήση ελληνικών μαχητικών πάνω από το Καστελόριζο !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *